Documentaire: The Road, A Journey Into Burma’s War-Torn Karen State


Deze documentaire werd gemaakt door vier vrienden uit San Diego, Californië. In de zomer van 2006 staken ze illegaal de grens tussen Thailand en Myanmar over naar de Karen State. Door woedt al sinds 1948 een burgeroorlog tussen de regeringstroepen van Myanmar en verschillende etnische legers die zelfbestuur nastreven. 

Met geleende filmapparatuur gingen ze op pad. Mijnenvelden omzeilend, de regens en jungle trotserend, voortdurend regeringstroepen ontwijkend en met meer geluk dan wijsheid weten ze door te dringen tot de plekken waar de Karen bevolking leeft en zich schuilhoudt voor het leger van de militaire dictatuur.

Over hun reis en wat ze aantroffen maakten ze dit indringend en persoonlijk verslag.

Waarschuwing: Deze documentaire bevat schokkende beelden. 


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*