Documentaire: Thai Country Living


De korte documentaire “Thai Country Living” is een ode aan het platteland, met name in het noordoosten van Thailand, de Isaan. Hier, ver weg van de drukte en hectiek van Bangkok of het massatoerisme in Pattaya en Phuket, trekt het leven nog even traag voorbij als decennia geleden. Het is een plek waar familie, tradities, muziek en vriendschap centraal staan. We maken kennis met Suman, bouwer van het traditionele instrument de Khaen. De Khaen is een mondorgel en het hart van de overal in Thailand immens populaire Mor Lam muziek.

Het prachtige poëtische camerawerk van cameraman Dan Tubby neemt je even mee naar het echte Thailand en we zien Samun aan het werk bij het maken van een nieuw instrument, alles met de hand en op dezelfde manier als zijn grootvader het hem leerde.

In een immer globaliserende wereld waar tradities overal langzaam verdwijnen is deze korte film een kleine oase van rust en een lofzang op de eenvoudige, authentieke levensstijl van Samun en zijn vrienden.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 766 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*