Documentaire: Thai Country Living

De korte documentaire “Thai Country Living” is een ode aan het platteland, met name in het noordoosten van Thailand, de Isaan. Hier, ver weg van de drukte en hectiek van Bangkok of het massatoerisme in Pattaya en Phuket, trekt het leven nog even traag voorbij als decennia geleden. Het is een plek waar familie, tradities, muziek en vriendschap centraal staan. We maken kennis met Suman, bouwer van het traditionele instrument de Khaen. De Khaen is een mondorgel en het hart van de overal in Thailand immens populaire Mor Lam muziek.

Het prachtige poëtische camerawerk van cameraman Dan Tubby neemt je even mee naar het echte Thailand en we zien Samun aan het werk bij het maken van een nieuw instrument, alles met de hand en op dezelfde manier als zijn grootvader het hem leerde.

In een immer globaliserende wereld waar tradities overal langzaam verdwijnen is deze korte film een kleine oase van rust en een lofzang op de eenvoudige, authentieke levensstijl van Samun en zijn vrienden.

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*