Documentaire: My Online Bride


My Online Bride is een documentaire over ‘postorderbruiden’. De film volgt drie mannen met hetzelfde doel: de ware liefde.

Chris zoekt een geschikte huwelijkskandidaat samen met zijn dochter Holly.

De eerste man is de 46-jarige specialist in exotische dieren Chris. Chris is de eenzame liefhebbende vader van de 10-jarige Holly. Op zoek naar een stiefmoeder bladeren Chris en Holly samen door online profielen van vrouwen. “Ze ziet eruit als een drugsverslaafde”, merkt Holly op, terwijl ze naar een van de profielen kijkt.

Chris in Bangkok met zijn date Baimon

Chris vliegt al snel naar Thailand voor een ‘romantische tour’ door Bangkok. Daar ontmoet hij Baimon en dat is liefde op het eerste gezicht. Het paar gaat op een date, maken samen selfies, knuffelen en lopen hand in hand, een griezelige parodie op een echte relatie. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn totdat hem duidelijk wordt dat hij veel geld aan haar familie moet betalen als hij een tweede date wil.

Mike ontmoet Tatiana op het vliegveld.

De volgende huwelijkskandidaat is de 26-jarige maagd en callcentermedewerker Mike. Mike perst de cameraploeg in zijn slecht verlichte kamer en vertelt over de in Oekraïne geboren Tatiana die hij daar gaat ontmoeten. In eerste instantie is de ontmoeting een daverend succes tot Mike ontdekt dat er meer sterren aan de hemel staan en transformeert van schuchtere nerd in volbloed Casanova.

Postbode Sam

De derde man op zoek naar geluk is postbode Sam, hij is een paar maanden geleden in Thailand getrouwd met Apple, een 29-jarige vrouw uit de Isaan. Nu is hij in blijde afwachting van haar komst naar Engeland. Sam leidt de filmploeg door zijn rommelige huis en zegt te verwachten dat de huishoudelijke taken straks worden gedaan door zijn nieuwe echtgenote. “Ik ben niet seksistisch” zegt hij, “maar… vrouwen vinden het leuk om te doen.”

My Online Bride is meeslepend en onmogelijk om te vergeten.

Lees ook: Thailand, stap in het huwelijksbootje bovenop een olifant


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 791 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*