Documentaire: My Online Bride

My Online Bride is een documentaire over ‘postorderbruiden’. De film volgt drie mannen met hetzelfde doel: de ware liefde.

Chris zoekt een geschikte huwelijkskandidaat samen met zijn dochter Holly.

De eerste man is de 46-jarige specialist in exotische dieren Chris. Chris is de eenzame liefhebbende vader van de 10-jarige Holly. Op zoek naar een stiefmoeder bladeren Chris en Holly samen door online profielen van vrouwen. “Ze ziet eruit als een drugsverslaafde”, merkt Holly op, terwijl ze naar een van de profielen kijkt.

Chris in Bangkok met zijn date Baimon

Chris vliegt al snel naar Thailand voor een ‘romantische tour’ door Bangkok. Daar ontmoet hij Baimon en dat is liefde op het eerste gezicht. Het paar gaat op een date, maken samen selfies, knuffelen en lopen hand in hand, een griezelige parodie op een echte relatie. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn totdat hem duidelijk wordt dat hij veel geld aan haar familie moet betalen als hij een tweede date wil.

Mike ontmoet Tatiana op het vliegveld.

De volgende huwelijkskandidaat is de 26-jarige maagd en callcentermedewerker Mike. Mike perst de cameraploeg in zijn slecht verlichte kamer en vertelt over de in Oekraïne geboren Tatiana die hij daar gaat ontmoeten. In eerste instantie is de ontmoeting een daverend succes tot Mike ontdekt dat er meer sterren aan de hemel staan en transformeert van schuchtere nerd in volbloed Casanova.

Postbode Sam

De derde man op zoek naar geluk is postbode Sam, hij is een paar maanden geleden in Thailand getrouwd met Apple, een 29-jarige vrouw uit de Isaan. Nu is hij in blijde afwachting van haar komst naar Engeland. Sam leidt de filmploeg door zijn rommelige huis en zegt te verwachten dat de huishoudelijke taken straks worden gedaan door zijn nieuwe echtgenote. “Ik ben niet seksistisch” zegt hij, “maar… vrouwen vinden het leuk om te doen.”

My Online Bride is meeslepend en onmogelijk om te vergeten.

Lees ook: Thailand, stap in het huwelijksbootje bovenop een olifant

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*