Documentaire: Like we don’t exist


Ontheemd door de langste burgeroorlog ter wereld leven duizenden mensen in vluchtelingenkampen net over de Thaise grens met Myanmar. Sinds 1948, na het vertrek van de Britten, woedt er strijd tussen het Birmese leger en de volken in de oostelijke staten op de grens met Thailand. De gebieden werden al in 1875 onafhankelijkheid beloofd door de Britse machthebbers, maar gingen in 1948 op in een nieuw land, de Unie van Birma. 

Deze film gaat over de Karenni, een groep van stammen waarvan de Padaung, longnecks, waarschijnlijk de bekendste zijn. Ze wonen in de grensstreek tussen Thailand en Myanmar, in kampen zonder fatsoenlijke infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs, al generaties lang in Thailand, maar zonder uitzicht op de Thaise nationaliteit, paspoort en de voordelen die daaraan verbonden zijn.

De filmmakers volgden een aantal van hen en maakten dit aangrijpende verhaal.

De film werd met crowdfunding gefinancierd en is op verschillende festivals bekroond.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 760 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*