Doodziek van farang


 

Da Nonsense Times, Logo revisieVan onze buitengewone farang-kennert drs. Onno Peilbaar

Da Nonsense Times heeft ontdekt dat in farangkringen in het diepste geheim een Thailandelijke actie wordt voorbereid om Thai te verbieden het zogenaamde F-woord te gebruiken als zij een blanke vreemdeling waarnemen. Uw verslaggevert heeft tevens van de hoogste bronnen in het gezagsapparaat een brief in handen gekregen van een actiegroep die zich Furieuze Farang noemt. Daarin wordt voorgesteld om Thai die het F-woord in het openbaar of op de sociale media gebruiken te verbannen naar een Europees land met lange tradities van gastvrijheid aan buitenlanders. Gesuggereerd werden België en Nederland.

Na ijverig speurwerk wist DNT telefonisch in contact te komen met de woordvoerder van Furieuze Farang, de van oorsprong Rotterdammer Hans Knuppel. Hij bleek met tegenzin bereid enige van onze vragen te beantwoorden.

Meneer Knuppel, wat heeft u en uw kameraden aangezet tot deze merkwaardige actie en waar gaat het eigenlijk om?

Het F-woord uit de Thai krijgen meneer Peilbaart. We zijn er doodziek van dat waar we gaan of staan het woord farang valt.  Op markten, in winkels, op straat, in restaurants , overal waar hullie ons zien hoor je ze farang sissen. Van jong tot oud. Er komen hier al decennia milliejoenen blanken en ze blijven maar doen alsof we van een andere planeet komen. Ze kijken op ons neer meneer. Je reinste discriminatiet.

Maar meneer Knuppel, Thai zijn boeddhisten. Die bedoelen alles goed. Het is een eeuwenoude gewoonte.

Bent u soms van de Roze Brillen Brigade? Van die geïntegreerte plastic Thais, die vergoelijkend met de Franse of Perzische oorsprong van het F-woord komen aandragen. Zo van, ze zeggen het al zo lang! Nou, ik gooi mezelf in het hoenderhok, Peilbaart. Die Taaien denken dat alles buiten Thailand barbaars is. Hun horizon gaat niet verder dan het einde van hun eigen straatje.

Wel vreemd, Knuppel, dat jullie je zelf wel farang noemen!

Wij zijn farang Peilbaart, daar hebben we recht op. Kijk maar naar de Negerts. Die noemen zichzelf en andere Negerts simpelweg Nikkerts. Dat was ooit een blank scheldwoord, zij gebruiken het als geuzennaam. Ziet u de overeenkomst met farang, heer Onno?

Nee, niet echt. Ik heb gehoord dat jullie zelfs Thais willen laten deporteren die het F-woord gebruiken in het openbaar of op sociale media. Gaat dat niet wat ver?

Ho, ho, Furieuze Farangs weten dat ze hier slechts te gast zijn. Wij hebben dus de heer premiert schriftelijk verzocht in overweging te nemen een educatieft decreetje uit te vaardigen om Thais die het F-woord niet kunnen laten in België of Nederland te heroriëntering. Een jaartje of tien maximum hun houding laten bijstellen in een beschaafd land waar men gewend is met vogels van velerlei pluimage om te gaan. Daar kijkt men niet van hen op, worden ze netjes met meneer of mevrouw aangesproken. Daar zegt de chef van een restaurant niet tegen de kelner, kun je even dat zooitje Thais daar een poot uitdraaien. Nee, hij zegt: Guus, kun je de gasten aan tafel zes even de rekening brengen. Kijk, zo hoort het. Zo horen, zien en leren ze het in de alledaagse praktijk.

Meneer Knuppel, volgens mij bent u ge….

Tieft op Peilbaart, ik ben nog niet klaar. Ken je in dat rotblaadje van je zetten dat alle raszuivere farang zich bij onze actie aan moeten sluiten. We gaan voortaan iedere Thai die het F-woord uit de mond haalt beleefd glimlachend corrigeren. Schrijf op hoe, zodat de farang het op een briefie kunnen pennen, want een volbloed farang spreekt geen woord Thais. Je zegt Mai Tsjai Farang, en dan er direct achteraan en flink hard Hoi. Dan gaan hunnie denken dat Hoi hetzelfde is als farang. Gaan ze nadoen, is hun gewoonte. En als ze dan eenmaal Hoi zeggen en een farang hoort dat, kan ie terugroepen, Oh, hello. Sawattie mag ook. Kijk, dat vinden ze leuk die Taaien, dus iedereen lachen. Zo dragen we bij aan goeie relaties met de inheemsen. Kwestie van opvoeding.

Knuppel, je kunt beter met je FF’ers naar je thuisland opkrassen!

Ben je mesjogge Peilbaart? De staat bemoeit zich daar met alles. Je kunt je kont niet keren of er is een regel naar welke kant. En dan al die k-buitenlanders die de boel komen verzieken. Ons zie je niet meer terug in de kweldert. Wij zitten hier jofel, Tof landje, altijd zon. Oh ja, was ik bijna vergeten. En lekkere wijffies!

 

 

 


Redactie
Over Redactie 595 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Voordat ik bij die club aansluit wil ik wel eerst weten wat ze politiek van plan zijn. Zeg Peilbaar, U had daar aan Knuppel wel over moeten doorvragen. Als ze hier een soort Oranje Vrijstaat willen opzeten doen ik mee. Met goeie stevige appartheidspolitiek. De wijffies bij elkaar in de keuken en de mannen aan de bar. Dat wordt nu gelukig al op veel plaatsen gepraktiseerd, gelukkig. Maar dan naderhand niet gaan afschaffen…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.