Disney klaagt DeSantis aan, zegt dat de overname van Park ‘vergelding’ is

Tallahassee, Fla. (AP) – Disney heeft woensdag de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, aangeklaagd wegens een Republikeinse overname van het pretparkdistrict en beschuldigde de gouverneur van het voeren van een “gerichte campagne van regeringsvergelding”. Zeg K.”

De rechtszaak werd aangespannen in Tallahassee nadat een toezichtscommissie van Disney World was aangesteld door DeSantis Het stemde voor ontbinding van een overeenkomst die het bedrijf autoriteit gaf over ontwerp- en bouwbeslissingen in zijn uitgestrekte eigendommen in de buurt van Orlando.

“Disney betreurt het dat ze op dit punt zijn gekomen”, aldus het pak. “Maar nadat de pogingen om tot een schikking te komen zijn uitgeput, hebben we geen andere keuze dan deze rechtszaak aan te spannen om de cast, gasten en lokale ontwikkelingspartners te beschermen tegen een niet-aflatende campagne om de regeringsmacht tegen Disney te bewapenen als vergelding voor politieke blootstelling. Een perspectief dat sommige staatsambtenaren houden er niet van.”

De juridische aanvraag is het laatste salvo in een meer dan een jaar durende vete Tussen Disney en DeSantis is de gouverneur overspoeld met kritiek terwijl hij zich voorbereidt op zijn verwachte presidentiële bod. In de komende maanden.

DeSantis, die zichzelf heeft gevormd als een Republikeinse brandweerman die behendig zijn conservatieve agenda kan uitvoeren zonder drama, heeft toegeslagen met een geliefd bedrijf en een belangrijke toeristische motor, terwijl bedrijfsleiders en rivalen van het Witte Huis zijn standpunt afwijzen. Kleine overheidsprincipes van conservatisme

“We zijn niet op de hoogte van enig wettelijk recht dat een bedrijf verplicht om zijn eigen regering te leiden of speciale privileges te behouden die andere bedrijven in de staat niet hebben”, zei DeSantis-woordvoerder Darrin Fenske. “Deze zaak is weer een ongelukkig voorbeeld van Florida’s overtuiging dat kiezers hun wil ondermijnen en buiten de grenzen van de wet opereren.”

READ  Het VK zegt dat een nieuw Russisch offensief in Oekraïne waarschijnlijk geen vooruitgang zal boeken

Het gevecht begon vorig jaar nadat Disney onder grote druk stondOpenlijk tegen een staatswet die klassikale lessen over seksuele geaardheid en genderidentiteit in lagere klassen verbiedt, een beleid dat critici “zeg geen homo” noemen.

Als straf nam DeSantis het zelfbesturende district Disney World over en stelde een nieuwe raad van toezichthouders aan om toezicht te houden op de gemeentelijke diensten in de uitgestrekte themaparken. Maar voordat het nieuwe bestuur aantrad, stelde het bedrijf een 11e-uursovereenkomst voor die de nieuwe supervisors veel van hun macht ontnam.

Het bestuur van DeSantis zei woensdag dat de actie van Disney om de controle over het pand te behouden illegaal was en werd uitgevoerd zonder de juiste openbare kennisgeving.

“Disney zocht ruzie met deze groep. We hadden geen ruzie verwacht”, zei Martin Garcia, president van het Central Florida Tourism Oversight District, voor de stemming. Verwarring. Het zal niet werken.’

DeSantis beloofde meer vergelding, waaronder voorstellen om het staatstoezicht op de attracties en monorails van het resort te verbeteren en een voorstel om in de buurt een gevangenis te bouwen. Woensdag keurde de senaat van Florida een wetsvoorstel goed om die sancties uit te voeren en contracten van de Reedy Creek Board ongeldig te verklaren. De raad moet het nog goedkeuren alvorens verder te gaan.

Disney heeft volgehouden dat alle overeenkomsten die met de vorige groep zijn bereikt, legaal waren en op een openbaar forum waren goedgekeurd. Bob Iger, CEO van Disney, zei dat elke actie tegen het bedrijf die banen of uitbreiding in het resort in Florida bedreigt, niet alleen “anti-business” is, maar “anti-Florida”.

READ  Scores openingsdag 2023 MLB: Aaron Judge start nieuwe homerun-achtervolging; Jacob DeGrom introduceert Rough Rangers

De Disney-rechtszaak vraagt ​​een federale rechter om de overname van het themaparkdistrict door de gouverneur en de acties van de toezichtsraad van DeSantis aan te vechten, omdat ze zeggen dat ze de vrijheid van meningsuiting van het bedrijf schenden.

“Een gerichte campagne van vergelding door de regering – bij elke stap georkestreerd door gouverneur DeSantis als straf voor Disney’s beschermde meningsuiting – bedreigt nu de bedrijfsvoering van Disney, schaadt zijn economische toekomst in de regio en schendt zijn grondwettelijke rechten”, aldus de rechtszaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *