Nepal. Fraude met diarree!

Nepal, Erik Kuijpers, diarree

‘Aan de dunne’ in de Himalaya

De reisverzekeraars zijn het zat!

Ze worden meer en meer geconfronteerd met zieke reizigers in Nepal en wat mankeren die mensen dan wel helemaal?

Men heeft diarree

Men is ‘aan de dunne’ en wat er nog meer aan schitterende woorden voor is in onze taal.

Wat voorts blijkt is dat deze vorm van diarree uiterst besmettelijk is waardoor hopen toeristen in helikopters moeten worden gepropt en iedere toerist krijgt een nota uitgereikt alsof hij er op zijn of haar eentje in zit!

Een onderzoek heeft uitgewezen dat hiermee zakken worden gevuld van organisators van rugzaktochten, van guesthouse eigenaren, heli-bedrijven en zelfs ziekenhuizen. Een graaicultuur al past dit woord niet zo goed bij het ziektebeeld…..

Nepal, Erik Kuijpers, diarree

Komt dit dan niet door gebrek aan hygiëne?

Nee. Al kun je je voorstellen dat in afgelegen gebieden de wc niet meer is dan een gat in de grond. Daar loop je snel iets op.

Maar er is inmiddels ontdekt dat het bewust toevoegen van natriumbicarbonaat, NaHCO3, zuiveringszout, ‘baking soda’ aan het gezonde Himalaya dieet de stoelgang in de hoogste versnelling zet.

Een onderzoek onder 36 aanbieders van rugzaktochten, 10 helibedrijven en 6 ziekenhuizen heeft hun betrokkenheid aangetoond.

Nepal, Erik Kuijpers, diarree

En nu is het genoeg!

In de eerste vijf maanden van 2018 hebben 1.300 helivluchten plaatsgevonden en bedroeg de rekening 6,5 miljoen USD. Reisverzekeraars in Groot-Brittannië en down under hebben Nepal de wacht aangezegd: ‘wij halen Nepal uit de dekking.’

En dat is een klap voor een land dat in 2018 1 miljoen toeristen trekt en in 2020 naar verwachting (en naar wens) 2 miljoen.

Tijd dus voor een wonderbaarlijke genezing, Nepal! Want alleen dan kun je de echte zieken nog door de lucht naar een ziekenhuis brengen.

Bron: channelnewsasia nummer 10640336

Foto’s en prenten

Pak wc papier; dank aan hygienepapier.nl
WC buiten, eigen foto
Baking soda; wikimedia, curid, 10654922.

Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 651 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*