DeSantis ziet af van diversiteits- en inclusieprogramma’s op hogescholen in Florida

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), heeft maandag een wet ondertekend die hogescholen en universiteiten van de staat verbiedt geld uit te geven aan diversiteits-, rechtvaardigheids- en inclusieprogramma’s en die beperkt hoe ras in veel cursussen kan worden besproken.

De stap komt te midden van een grote conservatieve aanval op DEI-programma’s voor hoger onderwijs, die volgens DeSantis en anderen de raciale verdeeldheid versterken en de liberale orthodoxie promoten. Voorstanders van deze programma’s zeggen dat ze van cruciaal belang zijn om de steeds diverser wordende studentenpopulatie van het land te dienen.

“Als je kijkt naar de manier waarop het in het hele land is geïmplementeerd, wordt DEI het best gezien voor discriminatie, uitsluiting en indoctrinatie”, zei DeSantis op een persconferentie aan het New College of Florida in Sarasota. “Het hoort niet thuis in onze openbare instellingen. Het wetsvoorstel zou een einde maken aan het hele experiment met DEI in de staat Florida.

van Florida Nieuwe wet Verbiedt openbare hogescholen om staats- of federaal geld uit te geven aan DEI-initiatieven. Deze programma’s helpen hogescholen vaak om de diversiteit van studenten en faculteiten te vergroten, wat van toepassing is op ras en etniciteit, maar ook op seksuele geaardheid, religie en sociaaleconomische status.

Het plan van DeSantis om de diversiteitsinspanningen van universiteiten in Florida uit te hongeren

De wet verbiedt ook openbare hogescholen om algemene onderwijscursussen aan te bieden – als onderdeel van het vereiste curriculum voor alle studenten – die “belangrijke historische gebeurtenissen verdraaien”, “identiteitspolitiek” onderwijzen of gebaseerd zijn op “systemische racistische, seksistische” theorieën. , onderdrukking of privileges zijn inherent aan de Amerikaanse instellingen en zijn gecreëerd om sociale, politieke of economische ongelijkheden in stand te houden.

READ  Beroemdheden zijn nu bezig met het verwijderen van hun verplichte Twitter-vinkjes

De Florida-wet stuitte op terugslag op staats- en nationaal niveau, waar deskundigen op het gebied van hoger onderwijs en voorstanders van het eerste amendement zeggen dat de staat de academische vrijheid met voeten treedt. “Dit is in wezen door de staat opgelegde censuur die niet thuishoort in een democratie”, vertelde Irene Mulvey, voorzitter van de American Association of University Professors, in een recent interview aan The Washington Post.

DeSantis zei dat studenten die “kernvakken” zoals kritische rassentheorie willen studeren, ergens anders moeten zoeken. “Florida stapt uit dat spel”, zei hij. “Als je dingen als genderideologie wilt doen, ga dan naar Berkeley. Ga naar enkele van deze andere plaatsen.”

Ontslagen hoofd diversiteit universiteit Florida: ‘Ik was het eerste slachtoffer’

De gouverneur tekende op de campus van New College of Florida, een openbare universiteit voor vrije kunsten in Sarasota, waar de gouverneur onlangs conservatieve curatoren heeft aangesteld. Een van de eerste taken van de nieuw gevormde commissie was het opheffen van het DEI-kantoor van het nieuwe college.

Het evenement lokte protesten uit, waarvan de gezangen te horen waren tijdens de ondertekeningsceremonie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *