DeSantis stelt voor om diversiteits- en inclusie-initiatieven op universiteiten in Florida te verbiedenCNN

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis Dinsdag zei hij dat hij het uitgeven van geld aan diversiteits-, rechtvaardigheids- en inclusie-initiatieven wilde verbieden, in de hoop dat staatsuniversiteiten zonder financiering “op de vlag zouden verwelken”.

“Het werkt echt als een ideologisch filter, een politiek filter”, zei de Republikein tijdens een toespraak in Bradenton, Florida.

Het voorstel is prima facie DeSantis’ Agenda voor hoger onderwijs Dit jaar houdt dat onder meer in dat politiek benoemde leiders en raden van bestuur van universiteiten meer zeggenschap krijgen over het aannemen en aannemen aan universiteiten en dat scholen worden aangespoord om hun werk te richten op de behoeften van het toekomstige personeelsbestand van Florida. DeSantis, die naar verluidt een presidentskandidaat voor 2024 overweegt, heeft zijn positie onder conservatieven in het hele land zien stijgen na publieke standpunten over hot-button culturele en onderwijskwesties.

EEN persbericht Met betrekking tot de aangekondigde wetgeving noemde het kantoor van de gouverneur diversiteits-, rechtvaardigheids- en inclusieprogramma’s “discriminerend” en beloofde het financiering voor universiteiten te verbieden, zelfs als de bron van het geld niet van de staat komt.

Programma’s voor diversiteit, gelijkheid en inclusie zijn ontworpen om multiculturalisme te bevorderen en studenten van alle rassen en achtergronden aan te moedigen zich op hun gemak te voelen op de campus, vooral die uit traditioneel ondervertegenwoordigde gemeenschappen. De vlaggenschipschool van de staat, de Universiteit van Florida, heeft een ‘Chief Diversity Officer’, een ‘Center for Inclusion and Multicultural Engagement’ en een ‘Office of Access and Gender Equity’.

‘Het is schandalig’: Don Lemon reageert op de boekenwet in Florida

De aankondiging van dinsdag was een voorafschaduwing toen het kantoor van de gouverneur in december alle staatsuniversiteiten vroeg om verantwoording af te leggen over al hun uitgaven aan programma’s en initiatieven met betrekking tot diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie of kritische rassentheorie.

DeSantis kondigde zijn agenda voor hoger onderwijs aan in Bradenton, op 15 minuten rijden van New College of Florida, de openbare liberale kunstacademie opgericht door DeSantis. Controversieel nieuw bord met een mandaat om de school opnieuw af te stemmen op zijn conservatieve visie op hoger onderwijs. Dat omvat $ 15 miljoen om het nieuwe college te renoveren en faculteit aan te nemen, zei DeSantis.

Het nieuwe bestuur kwam dinsdag bijeen, wat leidde tot protesten op de campus.

Eddie Speer, een van de nieuwe teamleden van DeSantis, schreef in een artikel Online posten Tijdens die bijeenkomst stelde hij voor dat de school “alle contracten voor docenten, personeel en administratie zou beëindigen” en “onmiddellijk docenten, personeel en administratie zou aannemen die passen in het nieuwe financiële en bedrijfsmodel”.

DeSantis’ aankondiging eerder deze maand beloofde dat presidenten van de tweejarige community colleges van de staat geen kritische rassentheorie in een vacuüm zouden onderwijzen en “elke institutionele praktijk, beleid of academische behoefte zouden sponsoren of ondersteunen. Gerelateerde concepten of systemen van onderdrukking, zoals rastheorie of intersectionaliteit, zou de primaire lens moeten zijn.” , waardoor onderwijzen en leren worden geanalyseerd en/of verbeterd.

Ministerie van Onderwijs van de staat Geclassificeerd de verhuizing “Het afwijzen van ‘wakkere’ diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie [and] Kritische rassentheorie-ideologieën.”

READ  Ambtenaren zeggen dat minstens 78 mensen zijn gedood en tientallen gewond zijn geraakt bij een stormloop in de hoofdstad van Jemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *