DeSantis reageert op beschuldiging van Trump: ‘Waarom zo ijverig om achter Trump aan te gaan?’

Het was een opmerkelijke uitspraak van de op de tweede plaats geplaatste GOP-kandidaat, die wordt gezien als het meest levensvatbare alternatief voor Trump, maar worstelt met hoe hij de voormalige president kan uitdagen zonder zijn trouwste aanhangers van zich te vervreemden.

Het toonde duidelijk de grenzen aan van hoeveel DeSantis tegen Trump zal opnemen. Terwijl hij gretig wijst op verschillen in de omgang met Covid-19 en consistente, vaak verhulde grappen maakt over de verkiesbaarheid van Trump, doet DeSantis een berekende poging om een ​​groeiende politieke basis die Trump heeft aangemoedigd om hem te steunen bij elke wetgevingskwestie, niet boos te maken. .

Trump zei donderdag dat hij zou worden beschuldigd van het omgaan met geheime documenten – 10 maanden nadat federale agenten zijn Mar-a-Lago-landgoed in Palm Beach waren binnengevallen en de daar bewaarde documenten hadden teruggevonden. Trump zei dat hij dinsdag is gedagvaard voor de federale rechtbank in Miami.

DeSantis was eerder zeer kritisch over de FBI-zoektocht naar Mar-a-Lago. DeSantis noemde het destijds de ‘bewapening van het federale systeem’. Kort nadat hij in de presidentiële race was gesprongen, zei DeSantis dat hij “agressief” zou zijn bij het verlenen van gratie toen hem werd gevraagd of hij Trump of degenen die op 6 januari in opstand kwamen in het Capitool gratie zou verlenen.

Veel republikeinen in Florida reageerden op dezelfde manier op DeSantis en suggereerden zonder bewijs dat de timing van de aanklacht bedoeld was om de aandacht af te leiden van beschuldigingen dat president Joe Biden betrokken was bij een omkopingsplan toen hij vice-president was. Biden noemde de aantijgingen in een niet-geverifieerd document dat donderdag aan wetgevers werd getoond “malarkey”.

READ  Tornado zegt 6 stormgerelateerde sterfgevallen als gevolg van zwaar weer in Alabama

“We hebben het vertrouwen in de DOJ volledig verloren”, zei Sen. Rick Schot (R-fla.) aldus op sociale media. “De DOJ moet vanavond naar buiten komen en uitleggen dat dit op de een of andere manier anders is dan wat Hillary (Clinton) deed. Wat Biden deed. Dit gebeurt allemaal op dezelfde dag dat Biden’s smeergeld van $ 5 miljoen uitkomt. Dit is Amerika en het is zeker lijkt wel een bananenrepubliek.

De voorzitter van de Republikeinse Partij van Florida, Christian Ziegler, herhaalde Scott in een sms.

Ik kijk uit naar het onderzoek en de aanklacht van Joe Biden waarin staat: “Geheime documenten gevonden in de garage van Joe Biden en een betaling van $ 5 miljoen aan Joe Biden van een buitenlander … grappig.” “We hebben geen gelijke toepassing van het rechtssysteem in Amerika.”

Ten minste 12 van de 20 republikeinen van Florida in het Amerikaanse Huis hebben Trump voor een nieuwe termijn onderschreven, terwijl DeSantis alleen de goedkeuring van de afgevaardigde heeft overgenomen. Laurier Lee. De twee senatoren van Florida hebben de race niet goedgekeurd.

“Er is geen limiet aan wat deze mensen zullen doen om hun macht te beschermen en degenen die haar bedreigen te vernietigen, zelfs als dat betekent dat we ons land uit elkaar moeten scheuren en het vertrouwen van het publiek in de instellingen die onze republiek bij elkaar houden”, zei Sen. Marco Rubio Hij schreef op Twitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *