Dems van de senaat roepen op tot een hoorzitting over Ethiek van het Hooggerechtshof van Clarence Thomas Future

Eerder op de dag, toen hem werd gevraagd of hij zou overwegen Thomas te dagvaarden voor zijn getuigenis, vertelde Durbin aan verslaggevers dat zijn team “over een aantal opties zou praten”.

Blumenthal zei dat het gedrag van Thomas “hoog op de lijst” stond van onderwerpen die maandagavond werden besproken, eraan toevoegend dat er nog geen definitief besluit is genomen over wie nog meer zal getuigen.

Durbin heeft nog niet bevestigd dat Thomas zal getuigen. Elke dagvaarding die de Democraten zouden kunnen uitvaardigen, zou kunnen worden aangevochten als de rechter een dergelijke dagvaarding afwijst en zou kunnen eindigen voor Thomas en zijn collega’s bij het hooggerechtshof.

Judicial Democrats hebben al een brief gestuurd naar opperrechter John Roberts. Thomas drong er bij hem op aan haar geheime aanvaarding van luxereizen en geschenken van de rijke GOP-donor Harlan Crowe te onderzoeken. Latere rapporten van ProPublica onderzochten de verkoop van drie eigendommen in Georgia aan Crowe, waaronder het huis waar de moeder van Thomas momenteel woont.

“Wat hij deed was echt ongekend, de hoeveelheid geschenken en luxe reizen, maar geld dat van eigenaar wisselde en niet openbaar werd gemaakt”, zei Blumenthal.

Senatoren hopen nog steeds dat het Hooggerechtshof zijn eigen handelwijze zal volgen, maar Durbin zei dat zijn groep open staat voor het bespreken van plannen om formele ethische regels op te leggen aan de rechtbank.

“Dit weerspiegelt de integriteit van het Hooggerechtshof. [Roberts] Hij zou het initiatief moeten nemen en zijn eigen onderzoek moeten starten en resultaten moeten beloven die dit probleem rechtstreeks aanpakken”, zei de president maandag.

READ  AI 'Godfather' Geoffrey Hinton waarschuwt voor valkuilen als hij Google verlaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *