Decoupeerzaag


Terrasje in de buurt van Nana. Geliefde duikt hongerig in een menu. Ik zie verderop een dame heen en weer drentelen. Af en toe kijkt ze op haar horloge. Achter haar een massagesalon. Man komt naar buiten, zij volgt hem naar ons terras. Hij ploft op gehoorafstand in een stoel. ‘That didn’t take long’, hoor ik in laaglandaccent. Zij: ’Can we please go home.’ Haar stem klinkt verre van happy. No, wait, zegt hij en neemt een grote slok bier. ‘Ken jij het Engelse woord voor decoupeerzaag’, vraag ik m’n geliefde. Ze is Oostindisch doof voor m’n moerstaal. De meneer niet. ’We go now’, hoor ik hem bevelen. Zijn bierglas blijft halfvol achter. Een man met slechts één gevoelige plek, vermoed ik.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.