De voormalige advocaat van Manhattan zal op 12 mei getuigen voor de door de GOP geleide House Judiciary Committee.

(CNN) Het kantoor van de districtsprocureur van Manhattan en het door de Republikeinen geleide House Judiciary Committee hebben een gerechtelijk geschil beslecht waarin het parket de voormalige aanklager Mark Pomeranz probeerde getuigenissen van het congres achter te houden, volgens een nieuwe rechtszaak die vrijdagavond is ingediend.

De onderhandelde getuigenis maakt een einde aan een kortstondige rechtszaak die naar een federaal hof van beroep ging over de vraag of Pomerantz zijn werk op het kantoor van de officier van justitie mocht delen voordat aanklager Alvin Bragg aanklachten indiende tegen voormalig president Donald Trump.

Pomerantz zal op 12 mei getuigen voor het panel dat onderzoek doet naar de afzetting van Bragg tegen Trump, en een advocaat van het kantoor van de officier van justitie zou de verklaring kunnen bijwonen, zo waren beide partijen het in verklaringen eens.

“De verklaring van Pomerantz gaat door op 12 mei en we kijken uit naar zijn verschijning”, zei Russell Dye, een woordvoerder van voorzitter Jim Jordan, in een verklaring.

“Ons succesvolle verblijf van deze dagvaarding verhinderde een onmiddellijke verklaring en gaf ons de tijd die we nodig hadden om met de House Judiciary Committee te coördineren over een overeenkomst die de privileges en belangen van de officier van justitie beschermt”, zei de woordvoerder van Bragg in een verklaring. De bevestigende beslissing van Second Circuit geeft ons de mogelijkheid om dit geschil met succes op te lossen.”

Dit verhaal is aan het breken en zal worden bijgewerkt.

READ  Woningmarktfase: Kopers zijn geïnteresseerd, maar weinig verkopers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *