De vermiste makaken van de dierentuin van Dallas zijn gevonden in een kast en de politie zegt dat onderzoekers nog steeds een specifieke man willen vinden.CNN

Twee keizeraapjes die sinds maandag vermist werden in de dierentuin van Dallas, werden dinsdag levend gevonden in de kast van een verlaten huis in de omgeving van Dallas.

De redding van de apen – nadat de autoriteiten hadden gezegd dat de dieren gestolen zouden zijn – is de laatste in een reeks petten. Verdachte incidenten Deze maand in de dierentuin, inclusief de “ongebruikelijke” omstandigheden rond de dood van een adelaar vorige week.

Wat betreft de apen: de politie van Dallas zei dat onderzoekers ze hadden gevonden nadat ze een tip hadden gekregen dat ze zich mogelijk in een verlaten huis in Lancaster bevonden, ongeveer 24 kilometer ten zuiden van de dierentuin.

“De politie van Dallas ging samen met de politie van Lancaster naar het huis en vond het huis leeg en apen in een kast”, vertelde de politie van Dallas aan CNN.

Twee keizerlijke temmerapen werden vermoedelijk gestolen nadat ze maandag vermist waren in een dierentuin. gezegd. De politie van Dallas zei in hun voorlopig onderzoek dat het leefgebied van de apen opzettelijk was gekapt en dat “de dieren opzettelijk uit het verblijf zijn gehaald”.

“We zijn ongelooflijk verheugd om de ontdekking van onze twee keizerlijke tijgerapen te delen”, aldus de dierentuin. gezegd Dinsdagavond. “Ze worden vanavond beoordeeld door onze dierenartsen.”

Dinsdag – voordat ze aankondigden dat de apen waren gevonden – door de politie van Dallas Hij plaatste een bewakingsvideo en een Fotograaf Ze wilden een onbekende man spreken over de zaak.

Onderzoekers willen nog steeds met de man spreken, zei politiewoordvoerster Christine Lowman van Dallas dinsdagavond tegen CNN.

De politie ging niet in op de reden waarom ze met de man wilden spreken of wanneer de video en beelden zijn gemaakt, en er zijn geen arrestaties verricht.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man langzaam door de gangen van de bijna lege dierentuin loopt en heen en weer kijkt terwijl hij beweegt. Op de achtergrond is ook een tweede persoon te zien, maar die persoon loopt in de tegenovergestelde richting.

Op het stilstaande beeld draagt ​​de man een marineblauw sweatshirt met capuchon en een marineblauwe en rode muts en eet hij een zak Doritos.

Er was een dierentuin Gesloten Maandag uitgerekend Slecht weer. De afsluiting werd verlengd tot woensdag omdat de sneeuwstorm het gebied trof Zoo zei.

Dit is de vierde keer deze maand dat een dierentuin mogelijk zijn dieren of hun verblijven heeft laten vernielen. “uitzonderlijk” Volgens de dierentuin zijn de omstandigheden rond de dood van een adelaar vorige week.

De reeks evenementen begon op 13 januari Een nevelpanter genaamd Noah is verdwenen, waardoor de dierentuin moest sluiten terwijl ze naar het dier zochten. De politie van Dallas startte een strafrechtelijk onderzoek nadat was ontdekt dat het hek rond Noah’s omheining “opzettelijk was doorgesneden”.

Hoewel de kat later die dag in de buurt van haar woonplaats werd gevonden, vonden dierentuinmedewerkers ook een soortgelijke snee. Omheining van enkele langur-apen. Ondanks de nieuwe ontsnappingsroute ontsnapte geen van de apen uit hun leefgebied, aldus de dierentuin. Het is niet bekend of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben”, aldus de politie destijds.

Na de incidenten installeerde de dierentuin extra beveiligingscamera’s, verdubbelde het nachtelijk beveiligingspersoneel, verhoogde het nachtpersoneel en begon het de mogelijkheid van sommige dieren om ’s nachts naar buiten te gaan te beperken, zei president en CEO Greg Hudson. gezegd.

Maar binnen twee weken na de eerste ontdekkingen was er een adelaar genaamd Pin Hij werd dood aangetroffen in zijn woning. Hudson zei dat de dood van de vogel “verdacht” was en wees erop dat hij niet een natuurlijke dood stierf na “een ongebruikelijke wond en verwondingen”.

De dierentuin looft een beloning van 10.000 dollar uit voor informatie die leidt tot de arrestatie en aanklacht van een verdachte van de dood van de adelaar.

De politie van Dallas onderzoekt alle vier de incidenten. Een woordvoerster zei vorige week dat de afdeling samenwerkt met de Amerikaanse Fish and Wildlife Service aan het onderzoek.

READ  George Santos wordt geconfronteerd met oproepen om af te treden van Long Island GOP-leiders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *