De tropische storm Brett zal zich naar verwachting in de Atlantische Oceaan vormen en tegen woensdag een orkaan worden

CNN-weer

Tropische Depressie Drie wordt maandag rond 11.30 uur waargenomen.



CNN

Tropische storm Bret heeft zich gevormd in de Mid-Atlantische Oceaan Word een orkaan Woensdag, zei het National Hurricane Center maandagmiddag.

De storm heeft nu windsnelheden van 40 mph en blijft naar het westen trekken, zei het centrum.

Het Hurricane Center identificeerde de storm voor het eerst als een tropische depressie ongeveer 2200 kilometer ten oosten van de Bovenwindse Eilanden. Update maandagochtend.

“De omgevingsomstandigheden lijken gunstig voor intensivering in de komende dagen, met een warmer dan normale zee boven de trog, overvloedige vochtigheid op middelhoog niveau en lichte afschuiving”, aldus het centrum.

De verwachting is dat de storm woensdag overgaat in een orkaan. Het is nog te vroeg om te zeggen welke impact het zal hebben op het Amerikaanse landschap.

De storm zou later deze week de Benedenwindse of Bovenwindse Eilanden kunnen treffen. Gelegen waar de noordoostelijke Caribische Zee de westelijke Atlantische Oceaan ontmoet, omvatten de Benedenwindse Eilanden de Maagdeneilanden, St. Martin en Antigua en Barbuda. In het zuiden liggen de Bovenwindse Eilanden: Dominica, Grenada, Martinique en andere.

Houd de storm in de gaten

Iedereen in de Kleine Antillen, Puerto Rico en de Maagdeneilanden moet “de prognose-updates nauwlettend volgen” en “hun orkaanplannen uitvoeren”, aldus het orkaancentrum. getweet Maandagmorgen.

Er wordt voorspeld dat de storm “zware regenval, orkaankracht en het risico van overstromingen door gevaarlijke stormvloeden en golven” met zich meebrengt terwijl hij donderdag en vrijdag als een orkaan over de Kleine Antillen trekt.

READ  Cash App-oprichter Bob Lee Overlijden: techneut gearresteerd in moordzaak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *