De tornado in Missouri doodt en verwondt velen

Een dodelijke orkaan Verscheurd door het zuidoosten van Missouri Woensdagochtend waarschuwden de autoriteiten voor meer twisters die wijdverbreide verwoestingen aanrichten.

De Missouri State Highway Patrol stuurde troopers naar Bollinger County om “verschillende lokale agentschappen te helpen bij zoek- en reddingsacties na een tornado in het Glenallen-gebied”. Dat meldt het bedrijf in een verklaring.

Ambtenaren hebben geen officieel dodental vrijgegeven, maar zeggen alleen dat “verwondingen en doden zijn bevestigd” in een tweet.

De tornado landde tussen 03.30 uur en 04.00 uur in het landelijke Bollinger County, ten zuiden van St. Louis, zeiden ambtenaren.

“De schade is zo wijdverbreid. Het is hartverscheurend om te zien”, zei sergeant Clark Parrott van de State Highway Patrol. Geassocieerde Pers.

“Tornado-waarschuwingen blijven van kracht voor delen van Missouri”, aldus de dienst. “Beschikken over meerdere manieren om waarschuwingen te ontvangen en een veilige schuilplaats te vinden wanneer ze worden gewaarschuwd.”

A TweetenDe Rijkswegpatrouille riep mensen op het gebied te mijden.

Naast voortdurende bedreigingen in Missouri, de National Oceanic and Atmospheric Administration Stormvoorspellingscentrum Omdat wordt gevreesd voor wild weer, zijn er tornadowaarschuwingen afgegeven voor vier grote regio’s van het middenwesten en middenzuiden:

Er zijn dit jaar tot nu toe minstens 478 tornadomeldingen geweest in 25 staten, meer dan het dubbele van het jaarlijkse gemiddelde.

Die twisters zijn in verband gebracht met ten minste 63 doden, waaronder een aantal in het zuidoosten van Missouri. Het jaargemiddelde is 71.

READ  Aziatische markten daalden nadat Credit Suisse overging tot het lenen van miljarden

Dit is een groeiend verhaal. Kom later terug voor updates.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *