De S&P 500 is in een bullmarkt beland. De geschiedenis vertelt ons wat er daarna gebeurt

De S&P 500 sloot donderdag meer dan 20% van de dieptepunten van oktober, wat het begin van een nieuwe bullmarkt aankondigde.

Met 248 handelsdagen was de laatste run naar een bullmarkt de langste bear run voor de S&P. Sinds 1948. De veerkrachtige stijging van de referentie-index kwam te midden van de meest agressieve renteverhogingscampagne van de Federal Reserve in vier decennia, regionale onrust bij banken en aanhoudende zorgen over een recessie die niet volledig zijn uitgekomen.

Uit onderzoek van Bank of America blijkt dat de S&P 500 92% stijgt in de 12 maanden na een bullmarkt, vergeleken met een historisch gemiddelde van 75% in een periode van 12 maanden sinds de jaren vijftig.

“We zijn terug in bull-territorium, wat een deel zou kunnen zijn van wat investeerders weer enthousiast maakt voor aandelen”, schreef Savita Subramanian en het aandelenstrategieteam van Bank of America Global Research vrijdag in een notitie. “Als beleggers pijn voelen in obligaties, lage rendementen of negatieve alternatieve kosten – als de reële rente vanaf hier stijgt – moeten ze gemotiveerd zijn om terug te keren naar aandelen, vooral aandelen die profiteren van stijgende reële rente (cycli).”

De geschiedenis leert dat het gemiddelde pad voor aandelen niet-lineair kan zijn. Ryan Detrick is Chief Market Strategist bij The Carson Group bewaakt Het 13-voudige aandeel steeg met 20% tot een dieptepunt in 52 weken sinds 1956. Aandelen waren over het algemeen actief in de eerste maanden, waarbij de referentie-index gemiddeld 0,5% daalde in de eerste maand na het bereiken van bullmarktgebied.

READ  Duizenden 'Destiny 2'-spelers eren Lance Reddick's Zavala in de Tower

Maar op de lange termijn zijn de zaken heel positief. Na een stijging van 20% van de marktdaling, heeft de S&P 500 volgens Detrick Research gemiddeld een rendement van 10% behaald in de komende zes maanden en een rendement van 17,7% in de komende 12 maanden.

“Zoals we het hele jaar door hebben gezegd, blijven we verwachten dat aandelen het dit jaar goed zullen doen en de opwaartse beweging is solide, en studies als deze hebben weinig veranderd aan onze mening.” zei Derick.

De nieuwste grafiek van Bespoke laat zien hoe aandelen doorgaans presteren in de maanden na het betreden van een bullmarkt.

Een historische grafiek samengesteld door Bespoke Investment Group toont het gemiddelde rendement van de S&P 500 nadat de bullmarkt begon.

Het opwaartse pad voor aandelen blijft rotsachtig. Volgende woensdag, Markten verwachten De Federal Reserve onderbreekt haar renteverhogingsproces. Dat is niet noodzakelijkerwijs het geval voor aandelen, aangezien economen denken dat de pauze zal komen als de Federal Reserve wacht op de “vertraagde impact” van haar monetair beleid.

Als dat het geval is, zou een vertraging van de economische groei kunnen volgen, waardoor de inflatie kan matigen, maar ook de winstgroei onder druk kan komen te staan. Morgan Stanley wees onlangs op dit scenario.

Maar op de lange termijn staat de geschiedenis, zoals altijd, aan de kant van de aandelen.

“Sentiment, positionering, fundamentals en ondersteuning van vraag en aanbod blijven onderbelegd in aandelen en cyclische aandelen als het belangrijkste risico vandaag – de mogelijkheid van een verrassing is nog steeds positief”, schreven Subramanian en BofA.

READ  Carvana-aandelen schieten omhoog naar deal van $ 1,2 miljard om schulden te verminderen Een belangrijke winstmaatstaf stijgt
De S&P betrad donderdag een nieuwe bullmarkt.  (AP Photo/John Swart, Bestand)

De S&P betrad donderdag een nieuwe bullmarkt. (AP Photo/John Swart, Bestand)

Josh is een verslaggever van Yahoo Finance.

Klik hier voor een diepgaande analyse inclusief het laatste beursnieuws en beursbewegingen

Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *