De Republikeinse senator Rand Paul blokkeerde een poging om TikTok, eigendom van China, te verbieden

WASHINGTON, 29 maart (Reuters) – De Amerikaanse Republikeinse senator Rand Paul blokkeerde woensdag een poging om TikTok, de populaire Chinese app voor sociale media die door meer dan 150 miljoen Amerikanen wordt gebruikt, versneld te verbieden. van socialemediabedrijven.

“Ik denk dat we op onze hoede moeten zijn voor degenen die angst gebruiken om Amerikanen te intimideren om onze vrijheden op te geven”, zei Paul op de Senaatsvloer. “Elke beschuldiging van gegevensverzameling die aan TikTok wordt toegeschreven, kan ook worden toegeschreven aan binnenlandse grote technologiebedrijven.”

De Republikeinse senator Josh Hawley riep op tot unanieme goedkeuring van de TikTok-banwet. “Het beschermt het Amerikaanse volk en stuurt een bericht naar communistisch China dat je ons niet kunt kopen”, zei Hawley, eraan toevoegend dat de app Amerikanen bespioneert.

“Als de Republikeinen verkiezingen een generatie lang willen blijven verliezen, moeten ze dit wetsvoorstel aannemen om TikTok, de app voor sociale media die door 150 miljoen mensen wordt gebruikt, voornamelijk jonge Amerikanen, te verbieden”, zei Paul op de Senaatsvloer. “Willen we echt het Chinese spraakverbod volgen? … Gaan we net als China zijn en spraak verbieden waar we bang voor zijn?”

House Speaker Kevin McCarthy zei vorige week dat hij verwacht dat het House een wetsvoorstel zal aannemen om TikTok aan te pakken, maar de timing is onduidelijk. Ook is onduidelijk hoe de eindafrekening op TikTok eruit komt te zien.

Een klein maar groeiend aantal Democraten en Republikeinen heeft hun bezorgdheid geuit, daarbij verwijzend naar de vrijheid van meningsuiting en andere kwesties, en verzette zich tegen wetgeving die TikTok te breed zou targeten.

READ  Airbus vergroot voorsprong op Boeing in China

TikTok-topman Shou Zi Chew verscheen vorige week voor het Congres en kreeg te maken met lastige vragen over nationale veiligheidsproblemen over de app van ByteDance.

Democratische vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez protesteerde vrijdag in een TikTok-video tegen het TikTok-verbod, noemde het “ongekend” en zei dat het Congres geen toegang had tot geheime TikTok-beschrijvingen. “Het voelt gewoon niet goed voor mij”, zei ze.

Vorige week waren drie Democraten in het Huis van Afgevaardigden tegen het TikTok-verbod, evenals groepen voor vrijheid van meningsuiting zoals de American Civil Liberties Union.

Eerder deze maand eiste de regering-Biden dat de Chinese eigenaren van TikTok hun belang zouden afstoten, anders zouden ze een Amerikaans verbod krijgen. Pogingen van president Donald Trump om TikTok in 2020 te verbieden, werden geblokkeerd door Amerikaanse rechtbanken. TikTok zegt dat het meer dan $ 1,5 miljard heeft uitgegeven aan strikte inspanningen op het gebied van gegevensbeveiliging en ontkent de beschuldigingen van spionage.

Veel Democraten vinden dat het Congres uitgebreide privacywetgeving moet aannemen die alle socialemediaplatforms omvat, niet alleen TikTok.

Democraat Mark Warner en de Republikein John Thune hebben controlewetgeving voorgesteld, die nu 22 medesponsors van de Senaat heeft, om het ministerie van Handel beperkingen op te leggen, waaronder het verbieden van TikTok en technologieën die nationale veiligheidsrisico’s inhouden. . Dit geldt voor buitenlandse technologieën uit China, Rusland, Noord-Korea, Iran, Venezuela en Cuba.

Ball zei dat het wetsvoorstel “in feite de president onbeperkte macht zou geven om spraak te verbieden”.

Een groeiend aantal conservatieven verzet zich tegen de verhuizing. Voormalig Republikeins vertegenwoordiger Justin Amash zei: “De verordening gaat niet over het verbieden van TikTok; het gaat over jou controleren. Het geeft de uitvoerende macht brede bevoegdheden die, met weinig controles, op elke denkbare manier kunnen worden misbruikt.”

READ  De officier van justitie van Fulton County zegt dat de verkiezingen van 2020 deze zomer zullen plaatsvinden

Een woordvoerder van Warner zei: “Voor alle duidelijkheid, deze wet is gericht op bedrijven als Kaspersky, Huawei en TikTok die systemische risico’s vormen voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten – niet op individuele gebruikers.”

David Shepherdson rapporteert; Bewerking door Josie Gao

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *