De problemen van Lakers met dienstdoening komen tot een hoogtepunt na cruciale no-call in Boston: ‘We werden bedrogen’

Boston – LeBron James Zittend voor zijn kluisje met zijn knieën bedekt met sneeuw, staarde hij wezenloos voor zich uit, op zoek naar een oplossing voor een probleem dat hem al weken kwelde.

‘Ik begrijp het niet,’ herhaalde James bij zichzelf Los Angeles Lakers ‘verlies van 125-121 overuren tegen Boston Celtics Zaterdag in TD Garden.

Wekenlang borrelde de frustratie van James over de manier waarop hij dit seizoen presteerde. Binnen enkele seconden na finishen tegen de regels in KeltenHet barstte los in een van de grootste reguliere seizoenetappes van de sport: een primetime-wedstrijd tussen de felste rivalen van de competitie.

Met nog vier seconden te gaan en de wedstrijd gelijk op 105, sloeg James een lopende pass Malcolm Broughton En kwam gemakkelijk naar de rand. Terwijl James zijn linkerarm uitstrekte voor een lay-up, Jayson Tatum Draai en veeg naar beneden, sla James’ hand af en mis een regelrechte poging als de tijd om is.

Tot James’ ongeloof was er geen fluitje.

Hij stapte onmiddellijk rond, gebarend met zijn linkerhand om het contactpunt te markeren. James dwaalde toen af ​​in een ongewoon emotionele vertoning. Wanhoop maakte zich van hem meester en hij viel op de grond, niet in staat zijn woede te bedwingen.

“U zag Mijn reactie‘, zei James nuchter toen hem werd gevraagd op welke oproep hij reageerde.

Patrick BeverlyTrots dat hij de ruggen van zijn teamgenoten had, pakte hij een camera in de buurt van een basisfotograaf en liet de scheidsrechter de foto zien, waarmee hij een technische fout verdiende voordat de verlenging begon en een reeks memes in gang zette.

Na de wedstrijd gaf teamvoorzitter Eric Lewis toe dat de scheidsrechters het contact van Tatum bij de lay-uppoging van James hadden gemist.

“Er was contact”, zei Lewis. “Op dat moment, tijdens de wedstrijd, zagen we geen fout. De crew miste het stuk.

READ  De Angels scoorden 13 punten in de derde inning. De Rockies

Antonius DavisHij sprak met de media voor zijn kluisje, op een paar meter afstand van James, die onuitgenodigd en over het algemeen gezaghebbend was.

“(Tatum) maakte een fout op hem”, zei Davis. “Hij heeft hem bedrogen. Duidelijk. Duidelijk. Het zijn bulls… Het is onaanvaardbaar. En ik garandeer je dat er niets zal gebeuren met de fooien. We zijn vanavond eerlijk bedrogen. Het was een flagrante fout. … Het is onaanvaardbaar om eerlijk te zijn. waren slecht. Vanavond waren ze erger.

De scène in de kleedkamer na de wedstrijd was gespannen en tragisch. De soldaten vertrokken snel. Elk gesprek omvat het in twijfel trekken en bekritiseren van het uiteindelijke balbezit, evenals de vraag waarom scheidsrechters niet strenger kunnen worden gestraft voor het missen van een oproep die een team een ​​wedstrijd kost.

Beverly en Russel Westbrook Media weigerden postgame te spreken.

te Lakers Instructeur Darwin Hamm, meestal afgemeten aan zijn analyse van dienstdoen, keek erg teleurgesteld terwijl hij sprak.

“Hoe meer je probeert om het niet aan de macht te krijgen, hoe moeilijker het wordt”, zei Hamm.

De Lakers hebben recentelijk verschillende verliezen geleden waarbij cruciale crunch-time-calls niet in hun voordeel zijn uitgevallen. Dallas, Filadelfia En Sacramento.

In hun dubbele overwerkverlies tegen de Mavericks kreeg James een fout Christelijk Hout Bij een soortgelijke actie aan het einde van de eerste verlenging werd de fout niet gefloten.

Als die telefoontjes correct waren verlopen in het voordeel van de Lakers, evenals het laatste balbezit tegen de Celtics, zouden de 23-27 Lakers, die 13e zijn in het Westen, 27-23 zijn en vierde in de conferentie.

“Ik kijk elke dag naar basketbal”, zei James. “Ik kijk elke dag naar sport. En ik zie dit niemand anders overkomen. Het is raar.

De Celtics (39 vrije worppogingen) schoten twee keer zoveel vrije worpen als de Lakers (20). James probeerde slechts zes vrije worpen, Tatum (12) en bijna de helft Jaylen Brown (11)

“De beste speler ter wereld krijgt de call niet”, zei Hamm. “Het is geweldig.”

James, die eindigde met 41 punten op 15-uit-30 schieten, was bijna klaar voor de overwinning van de Lakers en zei dat hij vond dat hij niet zo gezaghebbend was als andere sterren.

READ  Hoe Dimon van JP Morgan het contract met de Eerste Republiek won

“Het is een uitdaging,” zei James. “Ik begrijp het niet. Iedereen in deze competitie die tweecijferige vrije worpen per nacht schiet, ik snap het gewoon niet. Dat begrijp ik niet.”

Hamm veronderstelde dat deze discrepantie te wijten was aan de speelstijl en aanwijzingen van James Giannis Antetokounmpo en Shaquille O’Neal waren moeilijke spelers om te arbitreren op basis van hun kracht, kracht en lichamelijkheid.

“Hij is een man die besluit om op de juiste manier te spelen… speelt een sterk, fysiek soort basketbal, en hij morrelt niet of faalt niet of hij schreeuwt niet als hij de bal schiet, wat ik talloze andere zie.” spelers doen dat, en daar wordt hij voor gestraft, ‘zei Hamm. … Mensen die fysiek spelen en proberen zich te concentreren op het afmaken van toneelstukken, werken soms niet in hun voordeel. hit … Zij zijn degenen die de fluitjes krijgen.

James gaf toe dat zijn onderbuikreactie te wijten was aan de opbouw van emoties gedurende het seizoen – en de irritatie van de telefoontjes die direct tot de verliezen leidden.

‘Nee, het is aan het bouwen,’ zei James. “Het is aan het opbouwen omdat je een aantal van de wedstrijden hebt gezien die we dit jaar hebben verloren met gemiste oproepen laat in de wedstrijd. We hadden echt een kans om de wedstrijd te winnen. De tweede voor mij in de afgelopen weken: tegen Dallas, we hadden een kans om te winnen na een foute call. Als een vierpuntsactie wordt gefloten, k— Ik had onlangs de kans om de wedstrijd gelijk te trekken (tegen Sacramento). Ik begrijp het niet.’

De Lakers hadden nog steeds een kans om te winnen in de verlenging, maar de Celtics namen in de eerste minuut een voorsprong van zes punten omdat de Lakers nog aan het verwerken waren wat er duidelijk was gebeurd.

READ  Gurman: 'Veel nieuwe Macs' worden volgende week aangekondigd tijdens 'Apple's langste ooit' WWDC-keynote

De emotionele overdracht was uiteindelijk te veel voor het team, althans in een vijandige wegomgeving tegen het beste team van de competitie.

‘Je denkt er nog steeds over na,’ zei Davis. “Eerlijk gezegd zou je niet in die situatie moeten zitten. Je moet niet te lang spelen.

De Lakers hebben al contact gehad met de competitie, maar aangezien de officiële telling nog moet plaatsvinden, weten ze niet wat de beste handelwijze is.

“Ik bedoel, we hebben verschillende manieren. Maar achteraf is het alsof je hoopt dat het consistenter is.”

James zei dat hij geen contact zou opnemen met de competitie.

‘Nee, ik ben er niet op ingegaan,’ zei James. “Onze organisatie besluit dat ze het willen doen, en dat is geweldig, maar het gaat niet veranderen….”

Hartverscheurende verliezen zijn de Lakers niet vreemd. Ze waren dit seizoen een van de slechtste teams in de competitie in crisistijd en verloren een tiental keer zwaar. Daarom is het verlies van zaterdag zo moeilijk te accepteren. Zij waren OK Daar. Ze domineerden het grootste deel van de wedstrijd – en ze hadden deze overwinning hard nodig.

Als de Lakers een betere staat van dienst hadden gehad, zou hun reactie op de gemiste oproep misschien milder zijn geweest. Maar als de Lakers in april spelen voor play-offs en play-in positionering, zou dit soort verlies terug kunnen komen.

Een valse oproep aan Los Angeles om hun roadtrip van vijf wedstrijden te beginnen met een overwinning. Ze gingen teen aan teen met de betere ploeg NBA Voor de tweede keer dit seizoen.

Maar in plaats daarvan zoeken ze naar verklaringen waarom zoveel oproepen op belangrijke momenten tegen hen blijven werken, wachtend op het moment dat ze eindelijk de hoek omslaan en zichzelf in het postseason-beeld cementeren.

‘Zoals ik je al zei, we hebben geen ruimte voor fouten,’ zei James. “En het was een van de beste games die we het hele jaar hebben gespeeld, en op iemand anders vallen – op het oordeel van iemand anders vallen of niet oordelen is belachelijk. Het is belachelijk.

(Foto: Maddie Meyer/Getty Images)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *