De politie van Minneapolis wordt geconfronteerd met een instemmingsbesluit. Werken ze?

“Het is net als het oude gezegde, als alles een prioriteit is, heeft niets een prioriteit”, zegt Jason Johnson, de plaatsvervangend politiechef die toeziet op de naleving van het instemmingsbesluit van Baltimore City. In een recente column waarschuwde hij Louisville Onderhandel zorgvuldig. “Als je dit enorme toestemmingsdecreet uitvaardigt, is het letterlijk alsof de afdeling in een emmer beton is gestapt.”

Een zelfbenoemde “constructieve tegenstander” van orders, Mr. Johnson zei dat de goedkeuringslagen die ze nodig hadden het voor Baltimore moeilijk maakten om de veranderingen snel door te voeren. En hij zei dat het ministerie van Justitie regels wil voor agenten die verder gaan dan de grondwet, ongeacht of het hun vermogen om misdaden te voorkomen belemmert. “Ik kan je vanaf de tafel vertellen dat er geen interesse is in een gesprek over wat de impact van sommige van deze beleidsmaatregelen zal zijn”, zei hij.

Afdelingen zullen ook de kosten moeten dragen van nieuwe technologie, betere apparatuur en betere training en vergoedingen voor monitoren om hun naleving te controleren. Toch wijzen gelovigen erop dat instemmingsdecreten veel goedkoper zijn dan ongrondwettelijk politiewerk. Minneapolis heeft de afgelopen vijf jaar meer dan $ 70 miljoen betaald voor wangedrag van de politie, onder wie Mr. Dat is inclusief 27 miljoen dollar voor de familie van Floyd.

“We hebben het over brede institutionele hervormingen”, zegt David Douglas, adjunct-inspecteur van het New Orleans Consent Decree en oprichter van Law Enforcement That Works for All, een non-profitorganisatie die gemeenschappen helpt vrijwillige hervormingen door te voeren. “Ja, het is duur, maar ik heb zoiets van ‘En dan?’ Schade wordt afgemeten aan het resulterende voordeel.

READ  Netflix kondigt hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden aan in de VS

Een kracht van instemmingsdecreten voor degenen die ze leuk vinden, is dat ze niet bezwijken voor de politieke winden die burgemeesters en politiechefs in en uit hun ambt blazen. In Baltimore nam Michael Harrison, die als commissaris werd aangesteld nadat hij erin was geslaagd de politierevisie van New Orleans door te voeren, ontslag, maar het instemmingsbesluit blijft van kracht. Ervaring met het runnen van een afdeling met goedkeuringsmandaat is een pruimenstreep geworden op het cv van een leider. In Minneapolis is de nieuwe chef Brian O’Hara, afkomstig uit Newark, waar hij directeur openbare veiligheid was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *