De politie van Memphis geeft een video vrij waarop te zien is hoe Dyer Nichols doodslaat

Ondertussen zet de gemeenschap in Memphis zich schrap voor mogelijke protesten naar aanleiding van de release van de video Memphis-Shelby County-scholen vrijdag en afgelasting van naschoolse activiteiten Zuidwest-Tennessee Community College Verhuizen naar virtuele lessen op vrijdag.

Wells waarschuwde voor de inhoud van de video, noemde het “gruwelijk” en vroeg mensen om vreedzaam te protesteren na de release. “Ik wil niet dat onze steden in brand staan, ik wil niet dat onze straten worden verwoest omdat mijn zoon het niet meende”, zei ze.

Romanucci beschreef de video van maandag als drie minuten “onvervalst, schaamteloos, non-stop slaan”. Crump zei dat het hem deed denken aan de “Rodney King-video”, verwijzend naar de Spectator-video uit 1991. Politieagenten in Los Angeles sloegen een zwarte man.

De moeder van Nicholas sprak over haar liefdesverdriet in een interview dat vrijdagochtend werd uitgezonden CNNTegen de tijd dat ze bij het ziekenhuis aankwam en Nichols na zijn arrestatie zag, zei ze: “hij was al weg.”

“Ze sloegen hem tot pulp. Hij had blauwe plekken op hem, zijn hoofd was opgezwollen als een watermeloen, zijn nek was gebarsten door zwelling, ze braken zijn nek, de neus van mijn zoon was als een ‘S’,” zei ze.

Crump zei dat de laatste woorden van Nichols in de videobeelden drie “hartverscheurende kreten voor zijn moeder” waren.

FBI-directeur Christopher Wray sprak vrijdag tijdens een aparte persconferentie over de video van de arrestatie van Nichols en zei: “Ik heb de video zelf gezien en ik zeg je dat ik geschokt ben.”

President Joe Biden zei donderdag in een verklaring dat de familie van Nichols een “snel, grondig en transparant onderzoek” verdient.

READ  CDC werkt de vaccinatievereiste tegen Covid bij voor reizigers naar de VS

“De dood van Dyer is een pijnlijke herinnering dat we meer moeten doen om ervoor te zorgen dat ons strafrechtsysteem zijn belofte van eerlijke en onpartijdige gerechtigheid, gelijk respect en waardigheid voor iedereen waarmaakt”, zei Biden.

Hij drong erop aan dat alle protesten in de komende dagen vreedzaam moeten zijn en gaf toe dat “de verontwaardiging begrijpelijk is”.

De vijf agenten die bij de zaak betrokken waren – Tadarius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills Jr. en Justin Smith – Vorige week werden ze ontslagen Na een administratief onderzoek bleken ze het afdelingsbeleid te hebben geschonden bij het gebruik van autoriteit.

Meer dekking op Tire Nicholls

Alle vijf ambtenaren werden beschuldigd Donderdag. Shelby County District Attorney Steve Mulroy vertelde verslaggevers dat hun acties hebben bijgedragen aan de dood van Nichols.

Mulroy zei na een “verhitte woordenwisseling” dat Nichols wegliep van agenten toen “pepperspray” werd gebruikt.

‘Er vond een andere woordenwisseling plaats in de buurt waar meneer Nichols ernstige verwondingen opliep’, vervolgde Mulroy. “Na even wachten is hij per ambulance afgevoerd.”

Vijf politieagenten in Memphis, Tennessee, zijn ontslagen in verband met een verkeerscontrole die leidde tot de dood van Dyer Nichols. Met de klok mee vanaf linksboven: Tatarious Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Justin Smith en Desmond Mills Jr.De politie van Memphis via AP

Alle vijf voormalige functionarissen zijn beschuldigd van doodslag, twee keer officieel wangedrag, twee keer zware ontvoering, één keer officiële onderdrukking en één keer zware mishandeling, maakten openbare aanklagers donderdag bekend.

De twee officieren, Mills en Smith, betaalden een borg van $ 250.000 en werden donderdag laat vrijgelaten. Haley, Martin en Bean zaten donderdagavond in hechtenis, blijkt uit gevangenisgegevens. Maar vanaf de vroege vrijdagochtend was Haley de enige persoon achter de tralies, blijkt uit gevangenisgegevens.

READ  In Californië leidt regen tot overstromingen en evacuaties

Er zijn verschillende pogingen gedaan om commentaar van de autoriteiten te krijgen nadat ze waren ontslagen, maar het mocht niet baten.

Advocaten van Mills en Martin zijn van plan onschuldig te pleiten voor hun cliënten. Het is onduidelijk of anderen juridische vertegenwoordiging hebben behouden.

Davis Vertelde het voorval als “wreed, roekeloos en onmenselijk” in een videoverklaring op woensdagavond.

‘Ik hoop dat je voelt wat de familie Nichols voelt,’ zei hij. “Ik verwacht dat u verontwaardigd zult zijn over de minachting voor fundamentele mensenrechten, omdat onze politieagenten het tegendeel hebben gezworen van wat in de video wordt onthuld.”

Voorlopige bevindingen in a Postmortaal Advocaten van de familie zeggen dat Nicholas voor zijn dood zwaar werd geslagen, wat werd uitgevoerd door een forensisch patholoog voor het familieprogramma. Het Shelby County Medical Examiner’s Office heeft geen officiële doodsoorzaak vrijgegeven.

De zaak van Nichols wordt onderzocht door het Tennessee Bureau of Investigation en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Het startte een burgerrechtenonderzoek Bij een verkeersstop.

David Kay Lee, Diana J. Hampton En Marilyn Lenthong Bijgedragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *