De officier van justitie van Fulton County zegt dat de verkiezingen van 2020 deze zomer zullen plaatsvinden

De aankondiging “zou een significante reactie kunnen uitlokken”, zei de officier van justitie tegen ambtenaren.

Fulton County, de officier van justitie van Georgia die onderzoek doet naar mogelijke criminele inmenging in de verkiezingen van 2020, zal zijn aanklachtbeslissingen “in de nabije toekomst” bekendmaken, waarschuwde de officier van justitie maandag in een brief.

De brief van officier van justitie Fannie Willis diende als een aankondiging om “ervoor te zorgen dat onze wetshandhavingsgemeenschap bereid is het publiek te beschermen”.

Willis zei dat zijn kantoor de resultaten tussen 11 juli en 1 september 2023 zal bekendmaken, “tijdens de vierde termijn van de Fulton County Superior Court.”

In de brief stond dat wij als leiders de plicht hebben ons voor te bereiden.

Willis startte het onderzoek officieel in februari 2021, gedeeltelijk ingegeven door het nu beruchte telefoontje van de toenmalige president Donald Trump op 2 januari 2021 aan de staatssecretaris van Georgië, Brad Raffensberger, waarin Trump Raffensberger smeekte om “11.780 stemmen te vinden”. exact aantal dat Trump nodig had om Georgië te winnen.

Trump, die het onderzoek heeft veroordeeld, heeft zijn telefoontje naar Raffensberger herhaaldelijk als ‘correct’ verdedigd.

In januari kondigde de speciale grand jury die belast was met het onderzoek aan, als onderdeel van haar eindrapport, dat zij “unaniem had vastgesteld dat er geen wijdverbreide fraude was bij de presidentsverkiezingen in Georgië in 2020 die die verkiezingen hadden kunnen veranderen”.

READ  Zo kunt u zien hoe SpaceX vandaag (17 april) zijn eerste Starship-testvlucht lanceert.

De grand jury raadde aanklagers aan om aanklachten in te dienen tegen getuigen waarvan zij denken dat ze gelogen hebben tijdens hun getuigenis, volgens delen van het rapport van de grand jury dat aan het publiek is vrijgegeven.

“Een meerderheid van de jury is van mening dat meineed mogelijk is gepleegd door een of meer getuigen”, schreef de grand jury in het rapport. “De grand jury beveelt de officier van justitie aan om een ​​passende aanklacht in te dienen voor dergelijke misdaden waarvoor het bewijs overtuigend is.”

Het publiekelijk vrijgegeven deel van het rapport onthulde geen details over het al dan niet aanbevelen van wijzigingen in verband met de pogingen om de verkiezingen ongedaan te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *