De Nuggets leiden de Lakers met 3-0

Jamaal Murray had een historische titel in de eerste helft van Lakers-Nuggets. (Foto door Harry Howe/Getty Images)

De Denver Nuggets hebben tot nu toe alle antwoorden gehad die de Los Angeles Lakers nodig hebben, en nu zijn ze nog één wedstrijd verwijderd van een sweep.

Met een achterstand van 37 punten op Jamaal Murray wonnen ze zaterdag Game 3 met 119-108 en namen ze een 3-0 voorsprong in de finale van de Western Conference. Als de Nuggets maandag Game 4 in Los Angeles winnen, zullen ze het opnemen tegen de Miami Heat of Boston Celtics voor de eerste titel in de geschiedenis van de franchise.

Geen enkel team stond ooit met 3-0 achter in een NBA playoff-serie.

Het was geen gemakkelijke overwinning voor Denver, die alle series met een chip op hun schouder speelde tegen het grote team van de NBA.

MVP-runner-up Nikola Jokic had zijn rustigste wedstrijd van het ‘postseason’ (wat iets zegt als je bedenkt dat hij nog steeds 24 punten, acht assists en zes rebounds had) en kreeg een groot deel van de wedstrijd te maken met vuile problemen. De Lakers leden opnieuw een ongelijkheid in vrije worpen, dit keer beter dan de Nuggets 29-19. LeBron James (23 punten, 12 assists) en Anthony Davis (28 punten, 18 rebounds) waren allebei op hun angstaanjagende best, of in ieder geval één stap verwijderd van hen.

De Lakers vermeden de gebruikelijke gedwongen overtredingen, maakten slechts vijf keer balverlies en kregen solide wedstrijden van bijna elk lid van hun rotatie, vooral Bruce Brown en Kentavious Caldwell-Pope, die beiden 32 punten scoorden.

READ  Iran verzekert volledige medewerking aan IAEA voorafgaand aan bestuursvergadering

Een betere helft van elk van de sterren van de Nuggets deed geen pijn, evenmin als een ander slecht spel (drie punten op 1-uit-8 schieten) van D’Angelo Russell.

Jamal Murray scoorde 30 punten in de eerste helft

De eerste helft was de Murray-show, toen de opvallende bewaker van Nuggets een onwerkelijke Game 2-prestatie voortzette met 30 punten op 13-van-20-opnamen in de eerste twee kwartalen. Ber De cijfers van de NBAMurray’s 53 punten in het vierde kwartaal van Game 2 en de eerste helft van Game 3 waren de meeste van een speler in een periode van driekwart in de play-offs sinds 1988.

Murray vloog in brand en zette de Nuggets 14 punten hoger in het eerste kwart, maar het bracht de Lakers niet weg. Dankzij een rustige helft van Jokic (vijf punten op 2-uit-8 schieten), het vrije worpverschil (18 pogingen naar de Nuggets’ zeven) en een geweldige start van Anthony Davis, stonden de Lakers op de helft met 58-55 achter. .

De tweede helft was in veel opzichten anders. Om te beginnen verdween Murray en bleef puntloos tot halverwege het vierde kwartaal. Net als James werd Jokic een beetje wakker en maakte back-to-back driepunters in de eerste twee van de serie.

De Nuggets leidden een groot deel van de tweede helft voordat ze halverwege het vierde kwartaal uiteindelijk wegreden met een run van 13-0.

Op dat moment kwam Jokic volledig tot leven en scoorde 15 punten in het vierde kwartaal. Laker-fans verlieten de Crypto.com Arena in de laatste twee minuten en je moet je afvragen of ze maandag terug zullen zijn.

READ  Target beat-inkomsten, maar bedrijf waarschuwt voor het huidige kwartaal, roept op tot voorzichtige consumenten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *