De National Weather Service zegt dat de Highlands Ranch-tornado waarschijnlijk een EF-1 is

Het Nationaal Meteorologisch Centrum heeft hiervoor een voorlopig rapport uitgebracht Tornadoschade bij Highlands Farm. De tornado van donderdag wordt beoordeeld als een EF-1 tornado op de Enhanced Fujita-schaal, zegt de NWS.

Krediet: CBS4


De hevige storm reisde in totaal 10,3 mijl door het noorden van Douglas County van West Highlands Ranch naar Lone Tree. De geschatte piekwinden waren 97. Maar dat aantal zou kunnen toenemen nadat de NWS de schade vrijdag persoonlijk heeft geïnspecteerd. De breedte van het schadepad wordt geschat op 1/4 mijl breed.

Krediet: CBS4


Naast de tornado in Highlands Ranch, landde er een tweede tornado in de buurt van Peyton, ten noordoosten van Colorado Springs.

Krediet: CBS4


De storm van donderdag heeft een verwoestend spoor van hagel achtergelaten van Evergreen naar Elbert County. Morrison had een hagelsteenei met een diameter van 2 inch. Littleton North Highlands Farm had hagel ter grootte van een pingpongbal.

Krediet: CBS4


Alsof de tornado’s, wind en hagel nog niet genoeg waren, doordrenkte de storm het zuidelijke metrogebied met overstromende regens. De storm van donderdag zag op sommige plaatsen 1 tot 4 inch regen.

Krediet: CBS4


READ  De Aziatische markten zijn gemengd terwijl investeerders de economische gegevens van de regio afwegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *