De monnik


Gisteren zat ik onder een palmboom op het strand van Hua Hin te lezen. Er komt een monnik aanlopen. Eerbiedwaardig, gelouterd door het leven, de Verlichting nabij. Wat moet die op het strand? Hij rommelt wat met zijn oranje pij. Er komt een statief te voorschijn. Op het statief monteert hij een fototoestel. Grote telelens. Hij stelt zich op achter een palmboom en begint foto’s te maken. Ik dacht van het paard verderop. Maar ietsje verder liggen leuke Farang bikinimeisjes. Wie gewaarschuwd heeft weet ik niet. Er komt een politieman aanlopen. Hij maakt een wai naar de monnik. Er volgt een gesprekje. De monnik ruimt zijn spullen op en verlaat het strand. Het ging allemaal heel geruisloos.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

André van Leijen
Over André van Leijen 175 Artikelen
André van Leijen (1947) is schrijver en bioloog. Hij heeft les gegeven aan de Hogeschool Rotterdam en aan een middelbare school in Spijkenisse en in Vlaardingen. Hij ontwikkelde er lesmateriaal voor de natuurwetenschappelijke vakken en publiceerde in diverse bladen. Na zijn pensionering reisde hij met zijn Slowaakse vrouw vijf jaar over de wereld. Inmiddels zijn ze terug in Schiedam, waar André een boek heeft geschreven over zijn belevenissen. Het is te bestellen via bol.com, via alle boekhandels in Nederland en via het redactieadres van Trefpunt Azië: post@trefpuntazie.com Titel: Beste Reizigers ISBN: 978-94-6345-888-7 Prijs: 14,95.