De House Ethics Committee heeft een onderzoek geopend naar afgevaardigde George Santos

Opmerking

Een ethische commissie van het Huis zal een onderzoek instellen naar Rep. George Santos (RN.Y.), die heeft toegegeven zijn biografie op grote schaal te hebben verzonnen en wordt beschuldigd van het overtreden van wetten inzake campagnefinanciering.

De leden stemden unaniem voor de oprichting van een subcommissie om het eerstejaars congreslid te onderzoeken, inclusief zijn zakelijke praktijken in het verleden, campagnefinancieringsuitgaven en beschuldigingen van seksueel wangedrag, volgens een verklaring die donderdag is vrijgegeven door de leiders van de House Ethics Committee.

Een tweeledige subcommissie zal bepalen of Santos, 34, “mogelijk betrokken is geweest bij illegale activiteiten in verband met zijn congrescampagne in 2022”; Het niet naar behoren bekendmaken van vereiste informatie in rapporten die bij de Kamer zijn ingediend; federale belangenconflictwetten heeft geschonden in verband met zijn rol in een fiduciaire dienstverlener; en/of een persoon die werk zocht in zijn congreskantoor seksueel heeft misbruikt”, aldus de verklaring.

Rep. David Joyce (R-Ohio) zal dienen als voorzitter van de onderzoekssubcommissie, en Rep. Susan Wild (D-Pa.) zal dienen als de vooraanstaande Democraat. De andere twee leden van de Intelligence Subcommissie zijn afgevaardigden John Rutherford (R-Fla.) en Glenn Ivey (D-Md.).

Toen hem om commentaar werd gevraagd, zei een woordvoerder van Santos: Een bericht Een bericht op het geverifieerde Twitter-account van het Congres zei dat Santos “volledig meewerkte” aan het onderzoek en geen verder commentaar had.

Santos werd in november verkozen en heeft te maken gehad met oproepen om af te treden van Democraten en Republikeinen – waaronder vertegenwoordigers van New York – wegens het verzinnen van talloze details over zijn leven. De reeks leugens omvatte onder meer dat Santos ten onrechte beweerde dat hij afstudeerde aan Baruch College met een GPA van 3,89, in 2017 tegen een rechter loog over zijn werk bij Goldman Sachs en beweerde dat zijn moeder op 11 september 2001 in het World Trade Center was. Uit immigratiegegevens blijkt dat ze niet in het land is.

READ  De CEO van Norfolk Southern verontschuldigt zich voor de treinontsporing in Oost-Palestina

Santos wordt geconfronteerd met meerdere lokale, provinciale en federale onderzoeken naar aanleiding van meldingen van leugens en verzinsels. Zijn cv is ontrafeld sinds hij het Democratisch leunende 3rd Congressional District won, dat Long Island’s North Shore en delen van Queens omvat.

Santos heeft toegegeven te liegen over zijn opleiding en werkverleden, maar er zijn vragen over de bron van zijn rijkdom, waarmee hij zijn campagne financierde. In januari diende een onpartijdige waakhond een klacht in bij de federale verkiezingscommissie over de campagnefinanciering van Santos.

De Washington Post meldde vorige maand dat Pennsylvania Amish-boeren Santos beschuldigden van het uitschrijven van ongedekte cheques en het nemen van puppy’s, wat leidde tot een strafrechtelijke aanklacht in 2017. De Post meldde ook dat Santos Derek ook een familielid van een Russische oligarch noemde als klant. Myers, een toekomstige stafmedewerker in het DC-kantoor van Santos, zei vorige maand dat ze seksueel was lastiggevallen door het congreslid dat ze erbij betrokken had.

Myers diende een klacht in bij het Office of Congressional Ethics. Donderdag vertelde Myers aan The Post dat hij bewijsmateriaal aan de commissie zou vrijgeven als hij werd gedagvaard.

“Ik heb vertrouwen in het bewijs en de feiten”, zei Myers. “Het bewijs voor mijn betrokkenheid is sterk.”

Vertegenwoordiger. George Santos (RN.Y.) vervalste zijn persoonlijke geschiedenis, vulde zijn cv aan en maakte andere bizarre beweringen die hem in heet water brachten. (Video: Blair Guild/The Washington Post)

Santos verzette zich tegen oproepen tot zijn ontslag door House Speaker Kevin McCarthy (R-Calif.), Die zei dat Santos legitiem was gekozen en zonder tegenstand zat. Huisrepublikeinen benoemden Santos in januari in twee huiscommissies, maar Santos trok zich later terug uit die commissies en zei dat hij een “zorg” was.

READ  Lamar High School vanwege schietpartij op de campus - NBC 5 Dallas-Fort Worth

Als kandidaat, Santos was uitgenodigd Afgevaardigden van de New Yorkse Democratische Partij. House Ethics Committee onderzoekt Alexandria Ocasio-Cortez en Tom Suozzi. Hoewel hij vragen van verslaggevers in de zalen van het Congres grotendeels vermijdt, verscheen Santos vorige maand voor een interview met “Pierce Morgan Uncensored”, waar hij toegaf: “Ik ben een vreselijke leugenaar.”

Santos beschreef de leugens over zijn hogere opleiding als ‘een van mijn grootste spijt in het leven’. Baruch beschuldigde haar van valse beweringen dat ze was afgestudeerd aan de universiteit als ‘verwachting’. [of] Maatschappij, druk’, en niet naar de universiteit kunnen.

Terwijl hij het besluit omschreef als “stom”, zei hij dat het voortkwam uit “het politieke apparaat en de politieke cultuur van de staat New York”.

Op de vraag waarom hij niet dacht dat zijn leugens aan het licht zouden komen, antwoordde Santos: “Ik heb me kandidaat gesteld voor het Congres in 2020 in exact dezelfde stoel, en toen kwam ik ermee weg.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *