“De hele arbeidersbeweging staat achter ons”, zei de menigte in New York – deadline

Kom later terug voor updates… Op de tweede dag van de eerste staking van de Writers Guild of America in 15 jaar, houdt de gilde grote vergaderingen met leden aan beide kusten om te beschrijven hoe ze hier zijn gekomen, wat er aan de hand is en wat er aan de hand is.

Piketlijnen werden eerder woensdag verbroken toen de WGA East bijeenkwam in The Great Hall in Cooper Union in NYC en de WGA West van plan was elkaar te ontmoeten in het Shrine Auditorium in Los Angeles. De eerste sessie begint om 18.00 uur ET en de laatste sessie is gepland om 7 PT. De Grote Zaal heeft een capaciteit van bijna 1.000 en de voormalige Oscars Arena biedt plaats aan ongeveer 6.000.

Hoewel de bijeenkomst in de Grote Zaal iets langer duurde dan verwacht, zeiden bronnen op de locatie dat de menigte duidelijk opgewonden was. Om de solidariteit van andere gilden en vakbonden zoals IATSE binnen te halen, was er een groot applaus van de WGA-leden. “De hele arbeidersbeweging staat achter ons”, zei een WGA-president tegen de menigte. “Het Witte Huis staat achter ons.”

Picketers buiten de WGA-bijeenkomst in Manhattan

Deadline sprak met enkele mensen op de site in Manhattan.

Kort nadat hij bij de WGA kwam, kreeg John Mahon voor het eerst een kijkje in de wereld waarvan hij wenste dat alle komische televisieschrijvers konden leven en werken zoals hijzelf: hij was op de set en de productie waaraan hij gehecht was, gebeurde vlak voor hem. , Hij schreef.

“Het hebben van dat soort ervaring als schrijver geeft je echt informatie”, zei Mahon woensdagavond terwijl hij met andere opvallende WGA-schrijvers door Manhattan marcheerde naar een bijeenkomst van vakbondsleden op Cooper Union College. “Omdat je de grenzen ziet; Je kunt zien hoe je gedachten echt tot leven komen. Als je in een kamer op papier schrijft, is het gemakkelijk om al deze ideeën te bedenken, maar om ze daadwerkelijk te zien worden geïmplementeerd en op de set te zien – dat is een ervaring van onschatbare waarde.

Die ervaring die verloren ging aan andere, jongere schrijvers was een van de redenen waarom Mahone werd geschreven Onze vlag is de dood En Vrouwen 5, zei dat hij deze week deelnam aan het piket. Toegang tot producten “is een grote hindernis voor ons geworden”, zei hij.

“Je wordt betaald om je aflevering op de set te verslaan,” zei hij. “Maar die dagen zijn nu al een paar jaar voorbij.”

Picket in de buurt van de WGA-vergaderlocatie in New York City

Sean Piccoli

Onder de aanwezigen op de bijeenkomst van vakbondsleden woensdag in Manhattan was Alex Zaragoza, die bij de WGA kwam als schrijver voor de nieuws- en cultuuruitlaat Vice en wiens lidmaatschap de overgang van schrijfcarrières naar televisie maakt. Toen de Guild stemde om te staken, “werkte ik uiteindelijk aan een show die nog niet naar de serie ging”, zei Zaragoza, terwijl ze haar piketbord overhandigde aan een vakbondsvertegenwoordiger en zich voorbereidde om zich bij andere schrijvers te voegen in het Foundation-gebouw. , ook wel bekend als de Grote Zaal, is een ledenvergadering op Cooper Union College die gesloten is voor de pers.

“Ongeveer een maand geleden heb ik een andere show ingepakt waar ik aan werkte, dus ik zat en wachtte – letterlijk zittend, wachtend om te zien of ik kon werken. Om te plannen wat ik ging doen als ik niet kon werken in mijn huidige veld, in mijn huidige carrière, in televisie. Geld verdienen. Wat ga ik doen?”

Zaragoza vertelde over zijn ervaring met de WGA bij Vice, waar hij vakbondsvertegenwoordiger was in het onderhandelingsteam.

“Het was de eerste keer dat ik ooit een vakbondsbaan had,” zei hij, “en het verschil dat het maakte om het gevoel te hebben dat ik niet verdwaald was, het voelde alsof je eigenlijk deel uitmaakte van een eenheid die samen vocht en het hoofd bood. Slechte managers, toen mijn collega’s moesten ontslaan Zorg ervoor dat ze goed zijn losgekoppeld – ik bedoel meerdere dingen.

Ze erkende dat de WGA nu veel van haar leden vraagt, maar zei: “Dit is het punt: we hebben hiervoor gestemd. We hebben met een overweldigende meerderheid ja gestemd omdat we weten hoe belangrijk het is. Het vraagt ​​veel, maar vraagt ​​wat we nodig hebben: we hebben een gevecht nodig. Bijna 100 procent van onze leden was bereid om de straat op te gaan en te protesteren en de experimenten te staken. Het is noodzakelijk, zoals we het kennen, voor het collectieve welzijn, voor het grotere goed en voor onze ware toekomst. Hoe moeilijk het ook is, het moet gebeuren. ”

De besprekingen tussen de WGA en de Alliance of Motion Picture and Television Producers over een nieuw drievoudig contract begonnen meer dan een maand geleden en eindigden op 1 mei, met nog slechts enkele uren over van het huidige contract. Ondanks een stakingsautorisatiestemming van bijna 98% die door WGA-leden in april aan gildeleiders was opgelegd, namen de studio’s de mogelijkheid van arbeidsactie niet serieus of gaven ze er niet om. Met de twee partijen ver uit elkaar over geld, transparantie, werkzekerheid en wat de rol van schrijvers zou moeten zijn in de veranderende industrie, kondigde de WGA in de vroege uren van 2 mei een leiderschapsstaking aan.

De laatste keer dat de WGA in staking ging, was in 2007-2008, toen de arbeidsactie 100 dagen duurde.

READ  Zelda: Tears of the Kingdom-bestandsgrootte onthuld voor Switch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *