De goedkeuringsscore van Biden bereikt een nieuw dieptepunt

Voor Biden is een deel van het probleem de leeftijd en scherpte van de president. Zesentwintig procent zei dat Biden, 80, nog te oud is, en 43 procent zei dat zowel Biden als Trump, 76, te oud zijn. Slechts 28 procent zei dat het Witte Huis nog geen vier jaar oud was.

Op de vraag of Biden “de mentale scherpte heeft die nodig is om effectief als president te dienen”, zei slechts 32 procent dat ze geloofden van wel, en 63 procent zei van niet. Van degenen die nee zeiden, was 94 procent republikein, 69 procent onafhankelijk en 21 procent democrat.

Biden heeft zich herhaaldelijk verzet tegen kritiek op zijn leeftijd. “Ik voel me geweldig”, vertelde hij eind vorige maand op een persconferentie in Rose Garden. “En ik ben enthousiast over de vooruitzichten, en ik denk dat we echt op het punt staan ​​om de hoek om te gaan op een manier die we in lange tijd niet zijn geweest.”

Uit de peiling blijkt ook dat Biden Trump, de huidige koploper voor de GOP-nominatie, volgt in een onderlinge race. Als Biden en Trump de genomineerden waren, zei 38 procent dat ze zeker of waarschijnlijk op de president zouden stemmen, terwijl 44 procent Trump zeker of waarschijnlijk zou steunen.

En Biden volgde de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, met 37 procent tegen de 42 procent van DeSantis in een onderlinge race. DeSantis moet nog meedoen aan de presidentiële race, hoewel algemeen wordt verwacht dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap.

READ  Schokkende sneeuw, regen, windredding

Een specifiek probleem waar kiezers de voorkeur aan geven aan Trump boven Biden: de economie. Toen hij het opnam tegen zijn presidentiële rivaal in 2020 over zijn manier van omgaan met de economie, pochte Trump een hogere goedkeuringsscore dan Biden, waarbij 54 procent zei dat hij zijn manier van omgaan met de economie zeer positief vond, en 36 procent zei dat Biden het beter deed.

Trump kwam als beste uit de bus tegen andere Republikeinse presidentskandidaten. Maar de peiling luidde ook slecht nieuws in voor de voormalige president, tegen wie momenteel strafrechtelijke vervolging en meerdere onderzoeken lopen.

56 procent zei dat Trump strafrechtelijk vervolgd zou moeten worden in verband met onderzoeken naar de vraag of hij probeerde de resultaten van de verkiezingen van 2020 illegaal te veranderen, waaronder 90 procent van de Democraten, 59 procent van de onafhankelijken en 16 procent van de Republikeinen.

Vierenvijftig procent zei dat hij zou moeten worden aangeklaagd voor het hanteren van geheime documenten, waaronder 86 procent van de democraten, 58 procent van de onafhankelijken en 17 procent van de republikeinen; En 54 procent zei dat hij moest worden aangeklaagd voor zijn rol in de rellen van 6 januari, waaronder 91 procent van de Democraten, 55 procent van de onafhankelijken en 16 procent van de Republikeinen.

De peiling, telefonisch gehouden van 28 april tot 3 mei, omvatte reacties van 1.006 volwassenen in het hele land en had een foutmarge van plus of min 3,5 procentpunten. Van die volwassenen zeiden 900 dat ze geregistreerde kiezers waren, 396 zeiden dat ze democraten waren en 438 zeiden dat ze Republikeinen waren.

READ  3 doden in Hade na nieuwe aardbeving in Turkije

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *