Thailand. De gevaarlijke dagen: 316 verkeersdoden en 2749 verkeersongelukken.


Thailand. De gevaarlijke dagen: 316 verkeersdoden en 2749 verkeersongelukken

De zeven gevaarlijke dagen worden ze genoemd. Het zijn de dagen rond Nieuwjaar en het Songkran festival, dagen waarin elk jaar veel verkeersongevallen met verkeersdoden plaatsvinden. Toen Thailand enige jaren geleden tot haar schrik ontdekte dat het de wereldranglijst aanvoert, werden er speciale maatregelen aangekondigd om het aantal ongelukken terug te brengen.

Tot op heden hebben die nog niet al te veel effect gehad. In de periode 29 December tot 2 Januari vonden er 2748 ongevallen plaats en waren er 316 verkeersdoden te betreuren  beduidend meer dan de 66 mensen die ertoe nu toe overleden aan Covid-19. Er raakten2741 mensen gewond van wie er later in het ziekenhuis ook nog een aantal kwamen te overlijden, waar verder geen statistieken van worden bijgehouden.

scooters

Brommers en scooters

Bij meer dan 80 procent van de ongelukken waren brommers en scooters betrokken. In meer dan een derde van de gevallen was er sprake van excessief alcoholgebruik. Te hard rijden kwam als oorzaak op de tweede plaats. Ter vergelijking, in dezelfde periode vorig jaar waren er 373 verkeersdoden te betreuren, voor het merendeel eveneens veroorzaakt door alcoholgebruik. Chiang Mai had de meeste ongelukken met dodelijke afloop.

Verkeersdoden over 2020

Over heel 2020 waren er in Thailand rond de 20 duizend verkeersdoden te betreuren. Cambodja rapporteerde het afgelopen jaar een totaal van 3,179 verkeersongelukken, wat 23 procent minder was dan in 2018. Ook werd het aantal dodelijke slachtoffers met 17 procent teruggebracht, en staat nu op 1,646.

Onderstand een compilatie van ongelukken opgenomen in 2020 door verkeerscamera’s in en rond Chiang Mai.


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 715 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Dit is helaas een jaarlijks terugkomend onderwerp met trieste cijfers. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me soms verbaas over de deelnemers aan het verkeer. Ik zie auto’s in het bijna pikkedonker zonder licht rijden. Scooters, fietsers zonder licht. Zonder helm. Scooters en fietsers tegen het verkeer in rijden omdat de dichtstbijzijnde U Turn te ver weg is. Deze U Turns vind ik persoonlijk trouwens een van de veroorzakers van verkeersongelukken. Ook zie je met enige regelmaat nog erg jonge ouders met een paar maanden oude baby tussen zich in met een bloedsnelheid op hun scooter over de weg rijden. Ik heb situaties gezien waar ik me werkelijk heb afgevraagd of ze een doodswens hadden. Onvoorstelbaar. En dan heb ik het niet eens over alcoholgebruik. De maatregelen en het vele nieuws over de ernstige verkeersongelukken lijken aan dovemansoren gericht. Het is een van de dingen in Thailand die me jaar in jaar uit blijven verbazen. Ik heb geen idee hoe er een omslag zou kunnen plaatsvinden aan de manier waarop een Thai deelneemt aan het verkeer.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*