Hollandse homoacceptatie:


‘Je mag het wel zijn, maar je moet het niet teveel tonen’

Online medium De Correspondent kleurt deze maand roze. Onder de veelzeggende kop: Homoacceptatie in Nederland, je mag het wel zijn, maar je moet het niet teveel tonen’ wordt tot de komende Euro Pride in Amsterdam dagelijks bericht over de situatie van niet-heteroseksuelen in Nederland.

De Correspondent: “Deze week 47 jaar geleden vonden de Stonewall Riots plaats: de New Yorkse politie viel een homobar binnen en het publiek kwam daarop in verzet. Het wordt alom gezien als het begin van de homobeweging. Hoe staat het daarmee, bijna vijftig jaar later? Met een speciale themaredactie gaan we op zoek.”

Doel is ‘zo’n halve eeuw na het uitbreken van de seksuele revolutie’ de balans op te maken van hoe de Nederlandse maatschappij omgaat met lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en queers.”

Een prijzenswaardig en interessant initiatief, waar we bezoekers/lezers van Trefpunt Thailand graag attent op maken en in laten delen. Door op onderstaande link te klikken kan het eerste artikel van De Roze Maand, opgemaakt met prachtige foto’s worden gelezen.

https://decorrespondent.nl/4821/Hollandse-homoacceptatie-je-mag-het-wel-zijn-maar-je-moet-het-niet-te-veel-tonen/189581529489-ff49a60a

De Correspondent, Hollandse Homoacceptatie
Laurens Buys
©De Correspondent

Schrijver van het artikel  is sociaalwetenschapper Laurens Buijs. Hij  doet aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar homo-emancipatie. Met Simone van Saarloos organiseert hij op De Correspondent de Roze Maand.

Buijs: Tot de start van de EuroPride in Amsterdam op 23 juli  verschijnt dagelijks een nieuw artikel, zodat we tijdens deze extra grote editie van de Gay Pride een heel dossier over deze kwestie kunnen presenteren.

 

De Correspondent, logo
©De Correspondent

 

Foto ‘voorkant’: De Belgische politicus en tv-presentator Johan Verstreken kwam vorig jaar ‘uit de kast’. Hier is hij te zien in een recente videoclip van en met de zanger Ivann.

Bron: Belgische site ‘Entertainment Nieuws’

 


Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 346 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.