De CEO van Norfolk Southern verontschuldigt zich voor de treinontsporing in Oost-Palestina

“Uit een voorlopig rapport bleek dat de bemanning van Norfolk Southern de trein onder de snelheidslimiet en op een toegestane manier bestuurde, hoewel het duidelijk is dat de veiligheidsmaatregelen ontoereikend waren”, zei dhr. zei Sjah.

Na de hoorzitting, Senator Thomas R., Democraat van Delaware en voorzitter van de commissie. Garbert, dhr. Shaw zei dat hij teleurgesteld was dat er niet meer middelen beschikbaar waren voor de gemeenschap, en drong er bij hem en andere spoorwegbestuurders op aan wetgevende maatregelen te nemen. Neem strikte veiligheidsmaatregelen.

Federale rechercheurs ontdekten dat een wiellager in een van de wagons van de trein oververhit raakte, maar een alarm waarschuwde het personeel pas toen het een sensor ver van de ontsporing passeerde. Volgens veiligheidsexperts had de ramp voorkomen kunnen worden als er meer sensoren dichter bij de treinrails waren geplaatst.

De National Transportation Safety Board zei dinsdag dat het een speciaal onderzoek heeft geopend naar de veiligheidspraktijken in Norfolk Southern, dat sinds december 2021 vijf ernstige ongevallen heeft meegemaakt. Een andere goederentrein van het bedrijf ontspoorde zaterdag in de buurt van Springfield, Ohio. Uren voor het proces ontspoorde een andere Norfolk Southern-trein in Alabama. Volgens bedrijfswoordvoerster Katelyn Byrd zijn er geen meldingen van verwondingen of het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Het aantal ongevallen in Norfolk Southern is de afgelopen vier jaar gestegen. Dat blijkt uit een recente bedrijfspresentatie.

Op donderdag op Capitol Hill verzekerden de regionale administrateur van het Environmental Protection Agency, Debra Shore, en de directeur van het Ohio Environmental Protection Agency, Anne Vogel, de wetgevers dat de lucht- en waterkwaliteit rond gemeenschappen veilig is en dat de agentschappen blijven werken. Test moet worden uitgevoerd.

READ  Problemen met iPhone of Mac? iOS 16.4.1 en macOS 13.3.1 zijn hier om te helpen

“Als het bedrijf er niet in slaagt een van de door de EPA opgelegde acties uit te voeren, zal het bureau onmiddellijk tussenbeide komen, het nodige werk verrichten en Norfolk Southern dwingen drie keer de kosten te betalen”, zei mevrouw Shore.

Senator Bernie Sanders, onafhankelijk van Vermont, Mr. Shaw betwijfelde of hierdoor nauwkeurig geplande spoorwegen, spoorwegemplacementarbeiders, inspecteurs en uitrusting die nodig waren om zich aan strikte treinschema’s te houden, verminderden, wat een nadeel was voor de veiligheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *