De Boston Celtics staan ​​aan de vooravond van NBA-geschiedenis na een dramatische overwinning op de Miami Heat in Game 7.

Megan Briggs/Getty Images

Derrick White’s touchdown op de laatste seconde bracht de Eastern Conference-reeks in evenwicht.CNN

boston Celtics Guard Derrick White zorgde voor een spectaculaire putback en versloeg de zoemer om een ​​dramatische 104-103 overwinning te bezegelen. Miami hitte Bij spel 6 Finale van de Eastern Conference op zaterdag.

De onwaarschijnlijke overwinning van de Celtics veegde een achterstand van 0-3 uit en liet hen op de rand van de NBA-geschiedenis staan, aangezien geen enkel team (0-150) ooit een playoff-serie heeft gewonnen na een achterstand van 0-3.

Het driepuntsschot van 27 voet van Marcus Smart stuiterde rond de rand terwijl de klok wegtikte, voordat White “als een bliksemschicht” verscheen, zoals Jaylen Brown tegen verslaggevers zei, terwijl hij de rebound pakte en een putback maakte.

Na “The Shot” van Michael Jordan in 1989 werd White de tweede speler in de geschiedenis van de NBA die bevestigde dat de zoemer rood werd toen de bal in het net viel. geconfronteerd met eliminatie.

Eric Espada/NBAE/Getty Images

Derrick White raakt de wedstrijdwinnaar voor de Boston Celtics.

“Het was geweldig. Iedereen vroeg me, heb je het voor elkaar gekregen, en ik had zoiets van, ja, ik denk het wel, maar het was zo dichtbij, je weet maar nooit,” vertelde White achteraf aan verslaggevers. “We zijn blij dat we hebben gewonnen. We moesten het echter doen, en we hebben het gedaan, en nu is het Game 7.

Miami overwon een achterstand van negen punten in minder dan vier minuten te vroeg en nam met nog drie seconden op de klok de leiding toen Jimmy Butler drie vrije worpen maakte, maar de Celtics waren nog niet helemaal klaar.

Jesse D. Carabrand/NBAE/Getty Images

De Boston Celtics vieren hun adembenemende overwinning.

Jayson Tatum voegde 31 punten toe voor de Celtics, terwijl Brown en Smart respectievelijk 26 en 24 punten toevoegden. Butler leidde de Heat met 24 punten, maar maakte een zware nacht door.

‘Basketbal voor jou. “Basketbal is geweldig”, zei Butler achteraf tegen verslaggevers. “Heel, heel, heel vermakelijk… Vorig jaar zaten we in een vergelijkbare positie. We kunnen. Ik weet dat we het zullen doen. We moeten op pad gaan en winnen in een zeer, zeer moeilijke omgeving.

Boston keert maandag terug naar TD Garden voor een all-Game 7, waarbij de winnaar de Denver Nuggets speelt in de NBA Finals, die op 1 juni beginnen.

READ  Tesla verlaagt de prijzen scherp naarmate de vraag toeneemt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *