De Birmingham Stallions wonnen hun tweede opeenvolgende USFL Championship

De Birmingham Stallions hebben de eerste twee kampioenschappen van de USFL 2.0 gewonnen.

De Stallions wonnen hun tweede opeenvolgende titel met een 28-12 overwinning op de Pittsburgh Maulers op zaterdagavond.

In twee seizoenen met in totaal 24 wedstrijden hebben de Stallions een record van 21-3 neergezet onder coach Skip Holtz.

League MVP Alex McGough leidde opnieuw de weg naar Birmingham met vier touchdownpassen en 64 meeslepende werven. Ontvanger Dion Cain, MVP van de kampioenswedstrijd, ving vier passes voor 70 yards en drie scores. In twee ‘postseason’-wedstrijden gooide McGough acht touchdownpassen en geen onderscheppingen. Hij voegde 148 meeslepende werven toe.

Pittsburgh nam een ​​vroege 3-0 voorsprong, maar Birmingham ging met 7-3 voor en stond nooit meer achter, en trok weg van een ruststand van 14-9 voor de laatste marge. De Stallions-verdediging hield de Maulers uit de eindzone; De 12 punten van Pittsburgh kwamen op vier velddoelpunten van Chris Blewitt.

Voor het tweede jaar op rij werd de titelwedstrijd gespeeld in Canton, Ohio.

De USFL debuteerde voor het eerst in 1983. Fox blies vorig jaar de competitie nieuw leven in. De spellen worden uitgezonden door zowel Fox als NBC. De kampioenswedstrijd verscheen op NBC en de Peacock.

En zo eindigt de estafette van voetbalseizoenen die begon met de NFL, een week na de Super Bowl doorging met de XFL en eindigde na een paar overlappende weekenden met de USFL.

De volgende stap voor USFL-spelers is om te zien in hoeverre hun inspanningen in vierletterige lente- en zomercompetities resulteren in try-outs en/of selectieplaatsen bij NFL-teams. McGough, een zevende ronde van de Seahawks in 2017, heeft genoeg gedaan om op zijn minst enige aandacht te verdienen.

READ  Ambtenaren zeggen dat minstens 78 mensen zijn gedood en tientallen gewond zijn geraakt bij een stormloop in de hoofdstad van Jemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *