De bewering van Ken Paxton dat de spreker uit Texas dronken was, benadrukt de GOP-kloof

Een maandenlang sluimerend schandaal onder de beste Republikeinen in Texas explodeerde deze week in de publieke opinie, toen de te weinig aangeklaagde procureur-generaal Ken Paxton de spreker van het Texas House beschuldigde van het uitvoeren van zijn taken onder invloed en opriep tot het aftreden van de spreker. .

De verhuizing veroorzaakte dinsdag een schokgolf door Austin. Toen, binnen een uur, Mr. Het nieuws dat Paxton mogelijk een persoonlijk motief had om spreker Tate Phelan aan te vallen, kwam: als onderdeel van een onderzoek naar het verzoek van de procureur-generaal, dhr. Een commissie van het Huis diende verslagen in van het kantoor van Paxton. $ 3,3 miljoen aan overheidsgeld om de beschuldigingen van corruptie te schikken die tegen hem waren ingediend door zijn eigen voormalige topmedewerkers.

Een door de Republikeinen gecontroleerde commissie van het Huis – de commissie voor openbare onderzoeken – kwam woensdag bijeen om te horen Drie uur uitgebreide openbare getuigenis Een vastgoedontwikkelaar en donateur om Mr. Paxton misbruikte en misbruikte zijn kantoor en nam wraak op degenen in zijn kantoor die zich tegen hem uitspraken.

De schandalige beschuldigingen grepen terug naar een vroeger tijdperk van bizar gedrag en politiek geneuzel bij het Capitool. Maar het onthulde een veel eenvoudigere en meer consequente politieke realiteit in Texas.

Onderzoekers, waaronder voormalige advocaten in de regering-Trump en een voormalige Amerikaanse advocaat – Mr. Ze schetsten het bewijsmateriaal dat ze tegen Paxton hadden verzameld. Toen ze elkaar ontmoetten, suggereerde de procureur-generaal op Twitter dat hij geloofde dat het Texas House een zaak aan het voorbereiden was om hem af te zetten.

“Het is geen verrassing dat een panel dat is aangesteld door de libertaire voorzitter Tate Phelan, probeert de kiezers in Texas het stemrecht te ontnemen en mijn werk als procureur-generaal te ondermijnen”, zei hij. Paxton zei woensdag in een verklaring gericht op zijn achterban, van wie velen dhr. Phelan sloot zich aan bij de Democraten.

Dhr. Paxton ging niet specifiek in op de afzetting, maar zijn opmerking over het ontnemen van stemrecht aan kiezers leek te wijzen op een mogelijke uitkomst van het onderzoek van de commissie.

De interne breuk speelde zich dinsdag dramatisch af.

“Het is met diepe teleurstelling dat ik voorzitter Tate Belen oproep om af te treden aan het einde van deze legislatieve zitting”, zei dhr. Paxton zei dinsdag in een verklaring. “Texanen waren geschokt door zijn optreden als leider van het Texas House.”

READ  Tamar Hamlin twitterde dat hij vanuit huis naar de playoff-wedstrijd van Bills zal kijken

Dhr. Paxton Hij plaatste een foto van een brief Hij stuurde dinsdag een commissie van openbaar onderzoek om mogelijke overtredingen te onderzoeken.

Op dinsdag dhr. Net toen de commissie zich voorbereidde om haar vergadering over de zaak van Paxton te houden, zei de procureur-generaal, dhr. Phelan, 47, uitte zijn beschuldigingen. Hij deed dit op basis van een video die online viraal ging tijdens een middernachtsessie van het Texas House op vrijdag. Ongeveer 5 uur 29 minuten Op de officiële huisvideoDhr. Phelan lijkt zijn woorden te slurpen terwijl hij spreekt.

Sommigen in de House Chamber op vrijdag, Mr. Phelan’s toespraak kwam aan het einde van meer dan 12 uur aan hoorzittingen en opiniepeilingen, maar mensen zeiden dat er geen probleem was met zijn gedrag, ook al werd hij in een deel van de video onduidelijk gemaakt. Op die dag dhr. Belen begeleidde.

Vertegenwoordiger Jarvis Johnson, een democraat uit Houston, sprak het Huis toe kort na het moment dat in de clip wordt getoond. Dhr. Hij zei woensdag dat hij geen ongewoon gedrag van Phelan had waargenomen.

Dhr. Meneer Phelan Paxton reageerde niet direct op de beschuldigingen. Toch was zijn leiderschap van het Texas House, een factie van de Republikeinse Partij in Texas, Mr. Ze onderstreepten de mate waarin Paxton extreemrechtse wetgevers en conservatieve activisten met wie hij al lang verbonden is, boos heeft gemaakt. Wetshandhaving aan de grens, overheidsgeld voor particuliere schoolvouchers of het tonen van de Tien Geboden op openbare scholen – Mr. Ze klaagden dat Phelan hun prioriteiten blokkeerde of verwaterde.

Het Texas House heeft vaak gediend als een relatief gematigd Republikeins bolwerk tegen de meer conservatieve instincten van de rechtervleugel van de partij, tot ontsteltenis van sommigen in Austin en tot opluchting van anderen.

Dhr. Het proces tegen Paxton voegde een ongebruikelijk element toe aan de gebruikelijke machtsstrijd.

Hoewel de grote lijnen van de aantijgingen die woensdag aan de commissie zijn voorgelegd niet nieuw zijn, zei dhr. In 2018 dhr. De heer Nate Ball, een ontwikkelaar uit Austin die $ 25.000 aan Paxton heeft bijgedragen, hielp hen. Het leverde nieuwe details en context op over de inspanningen van Paxton.

Dhr. Paxton, dhr. Hij had een affaire met een vrouw die in het melkkantoor werkte en Mr. Onderzoekers zeiden ook dat Paxton werknemers zou straffen of isoleren die hem confronteerden met zijn daden.

READ  2023 NFL Draft Trade Tracker: Aanbiedingen voor keuzes in de eerste ronde

Mark Donnelly, een voormalige officier van justitie bij het Harris County District Attorney’s Office, zei dat degenen die informatie aan onderzoekers gaven meestal “het neusje van de zalm waren die het gedrag van meneer Paxton haatten”.

“Dit gevoel wordt gedeeld, bijna universeel”, zei dhr. Donnelly zei: “De acties die ze moesten ondernemen, de posities waarin ze werden geplaatst, de beslissingen van de procureur-generaal, waren minachting voor het ambt en plichtsverzuim. Hun beroep.”

Na de panelvergadering op woensdag, in de gangen van het Capitool, een rustige discussie tussen lobbyisten en wetgevers over de vraag of de gebeurtenissen een meer consequente wending zouden nemen – dhr. De beschuldiging tegen Paxton begon zich te concentreren op waar – en politiek – om draaide. Zo’n stap zou gevolgen hebben voor verschillende kampen van Republikeinen. Weinigen gaven er de voorkeur aan geciteerd te worden uit angst de verkeerde kant van een nog steeds zeer onopgeloste situatie te steunen.

Zelfs oude waarnemers van de Texaanse politiek en haar schandalen waren verrast door de situatie.

“Ik zou zeggen dat dit een net zo schadelijk en belangrijk schandaal is als we in de politieke geschiedenis van Texas hebben gezien”, zegt Brandon Rottinghaus, een professor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Houston die werkt aan een boek over politieke schandalen in Texas. “Niet alleen vanwege wat er is gebeurd, maar ook vanwege hoe lang het al aan de gang is en hoe Paxton het heeft kunnen volhouden.”

Dhr. De controverse over de vraag of Belen dronken was, Mr. Hij voegde eraan toe dat de beschuldigingen tegen Paxton “zeer mild” waren. “We hebben overmakingen van contant geld naar veteranen en we hebben enorme hoeveelheden geld overgemaakt die niet zijn aangegeven”, zei dhr. Rottinghaus sprak over de recente schandalen in de staat. “We hebben enkele van de ergste misstanden in de geschiedenis van Texas gehad.”

Dhr. De meeste informatie en beschuldigingen tegen Paxton zijn al jaren bekend in Texas, waaronder een buitenechtelijke affaire en Mr. Meneer Paxton renoveerde ook het huis van vloer tot plafond. Inclusief maatregelen ten behoeve van melk. Ondanks de wolk van corruptie en een aanklacht in de staatsrechtbank voor effectenfraude die teruggaat tot 2015, heeft dhr. Paxton won vorig jaar herverkiezing voor een derde termijn, grotendeels dankzij president Donald J. Door nauw aan te sluiten bij Trump en zijn aanhangers.

READ  Aanval medische faciliteit Dnipro: de dodelijkste aanvallen van Rusland in de centrale Oekraïense stad

Dhr. Phelans woordvoerder, Mr. Hij reageerde niet onmiddellijk op vragen of de groep de basis legde voor de afzetting van Paxton.

Dinsdag zei hij in een verklaring dat het de laatste motie was in een onderzoek dat tijdens de legislatieve zitting was gestart en dat dhr. Wat leidde tot de aanklacht van Paxton – met name nieuwe dagvaardingen aan het kantoor van de procureur-generaal en Mr. Een brief aan Paxton beval hem om documenten veilig te stellen die de commissie “Matter A” noemde.

“Naast het illegale gedrag van Ken Paxton, is het team de gebeurtenissen rond het ontslag van de klokkenluider grondig aan het bekijken”, zei woordvoerster Cait Whitman dinsdagavond laat. “Uit de notulen van de commissie blijkt dat er dagvaardingen zijn uitgevaardigd. Dhr. De verklaring van Paxton vandaag is weinig meer dan een laatste wanhopige poging om zijn gezicht te redden.

Dhr. Vier van Paxtons beste assistenten hebben hun zorgen over zijn activiteiten kenbaar gemaakt aan de FBI en de Texas Rangers. Alle vier werden ontslagen.

De assistenten – Ryan Vassar, Mark Penley, James Blake Brickman en David Maxwell – zijn allemaal voormalig plaatsvervangend procureurs-generaal en Mr. Maxwell is de voormalige directeur van de afdeling Wetshandhaving van het Bureau. Dhr. Ze vertelden onderzoekers dat Paxton mogelijk misdaden heeft begaan, waaronder omkoping en ambtsmisbruik. Het zijn dhr. Paxton is ook aangeklaagd; De zaak is in behandeling.

Om de zaak op te lossen, heeft dhr. Paxton heeft Govt gevraagd. Dhr. Phelan heeft gezegd dat hij niet gelooft dat er een stemming in het Huis nodig is om de betaling uit te voeren; Hij zei ook dat hij daar geen voorstander van is.

“Ik denk niet dat het de juiste besteding van belastinggeld is”, zei dhr. zei Phelan In een tv-interview in februari.

Verschillende Republikeinse wetgevers die dinsdag voor commentaar kwamen, zeiden dat dhr. Paxton weigerde de beschuldigingen te bespreken. Vertegenwoordiger Chris Turner, een democraat uit de omgeving van Dallas, zei dhr. Vanwege de aantijgingen tegen Paxton zei de procureur-generaal dat hij de “laatste persoon” was die “iemand opriep om af te treden”.

“Dit is een man onder meerdere aanklachten, onder onderzoek van de FBI, die probeerde de presidentsverkiezingen te veranderen”, zei hij. ‘Dus Ken Paxton moet zich met zijn eigen zaken bemoeien.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *