De Aziatische markten zijn gemengd terwijl investeerders de economische gegevens van de regio afwegen

38 minuten geleden

TSMC rapporteert de eerste kwartaalwinstdaling in 4 jaar te midden van een dalende vraag naar elektronica

De Taiwanese fabrikant van halfgeleiders rapporteerde donderdag een winst- en omzetdaling in het tweede kwartaal.

De omzet in het tweede kwartaal daalde met 10% tot NT$480,84 miljard ($15,68 miljard), terwijl de nettowinst een jaar geleden met 23,3% daalde tot NT$181,8 miljard. Dit is DSMC’s eerste kwartaaldaling van de nettowinst in 4 jaar.

aldus DSMC Het bedrijf werd getroffen door macro-economische tegenwind die “de vraag op de eindmarkt verminderde en leidde tot een aanpassing van de bestaande voorraad door klanten”.

Ondanks de dalingen waren de resultaten beter dan de marktverwachtingen met een omzet van NT$ 478,83 miljard en een nettowinst van NT$ 172,55 miljard.

Lees hier het volledige rapport.

-Sheila Chiang

2 uur geleden

Chinese staatsbanken kopen yuan short: Reuters

In de vroege handel op donderdag verkochten de grootste staatsbanken van China dollars om yuan te kopen op de offshore spotmarkt. Dat meldde Reuters.

Onder verwijzing naar twee mensen “met directe kennis van de zaak”, vertelde een van de bronnen aan Reuters dat dergelijke stappen bedoeld waren om de daling van de yuan te vertragen.

De offshore-yuan steeg ’s middags met 0,66% en handelde op 7,1839 ten opzichte van de greenback.

2 uur geleden

India’s smartphone-export stabiliseert na driekwart daling: Canalys

Volgens een rapport van Canalys stabiliseerde de Indiase smartphonemarkt zich op 36,1 miljoen verscheepte eenheden in het tweede kwartaal.

Dat cijfer vertegenwoordigt een daling van 1% ten opzichte van een jaar geleden, veel beter dan de daling van 20% in het eerste kwartaal. De export daalde in het vierde en derde kwartaal van 2022 met respectievelijk 27% en 6%.

Samsung bleef het tweede kwartaal domineren en veroverde volgens Canalys een marktaandeel van ongeveer 18% met 6,6 miljoen zendingen. Vivo bleef 6,4 miljoen telefoons verzenden, terwijl Xiaomi derde werd met 5,4 miljoen zendingen.

Lees hier het volledige verhaal.

-Charmaine Jacob

4 uur geleden

De werkloosheid in Australië bleef in juni onveranderd op 3,5%

Het voor seizoen gecorrigeerde werkloosheidspercentage in Australië bleef ongewijzigd Bij 3,5% In juni was het iets lager dan de 3,6% die werd verwacht door economen gepolst door Reuters.

Gegevens van het Australische Bureau voor de Statistiek toonden aan dat de verhouding tussen werkgelegenheid en bevolking in juni 64,5% bedroeg, met een totale werkloosheid van 1.600 tot 505.500.

READ  Evacuatie van fabrieksbrandweerlieden in Brunswick Georgia

De arbeidsparticipatie is een van de belangrijkste maatstaven wanneer de Reserve Bank of Australia bijeenkomt om tariefbeslissingen te bespreken.

– Lim Hui Jee

5 uur geleden

China wil graag nieuwe groeigebieden betreden om de economie te stimuleren: HSBC

China wil verschuiven naar nieuwe snelgroeiende gebieden zoals IT om de economie te stimuleren, zei Harald van der Linde, hoofd van de aandelenstrategie Azië-Pacific bij HSBC.

“Ze willen niet terug naar het oude groeimodel, namelijk investeringen in onroerend goed en infrastructuur. Daar hebben ze genoeg van”, vertelde hij aan “Squawk Box Asia” van CNBC.

In plaats daarvan “willen ze overstappen op een nieuw groeimodel”, een model dat zich richt op hightech, hernieuwbare energiebronnen en electorale vehikels, voegde hij eraan toe. Maar er is nog steeds geen duidelijke richtlijn van de beleidsmakers van Peking over die details, zei hij.

“We hebben een nieuw economisch team dat in februari van dit jaar is gekomen. Ze hebben elkaar achter de schermen ontmoet, ze hebben plannen bedacht en in de komende maand of zo zullen we wat meer details hebben over wat ze precies gaan doen, “merkte Linde op.

“Ik denk dat dit is waar de markt op zit te wachten. Het geeft ons een idee van waar ze echt naartoe gaan.”

– Sumathi Bala

6 uur geleden

China hield zijn belangrijkste rentetarieven voor eenjarige en vijfjarige leningen ongewijzigd op 3,55% en 4,2%.

China wijzigde de belangrijkste rentetarieven voor eenjarige en vijfjarige leningen naar respectievelijk 3,55% en 4,2%, enkele dagen nadat het de rente op middellangetermijnleningen had gewijzigd in 2,65%.

Het komt zelfs nadat het land maandag zag dat de groei van het bruto binnenlands product in het tweede kwartaal onder de verwachtingen bleef, met een stijging van 6,3% op jaarbasis vergeleken met de 7,3% die economen verwachtten die door Reuters werden ondervraagd.

China verlaagde voor het laatst zijn prime rate voor leningen in juni, toen het de prime rates voor eenjarige en vijfjarige leningen met 10 basispunten verlaagde.

– Lim Hui Jee

5 uur geleden

CNBC Pro: Goldman Sachs deelt zijn beste aandelenselectie voor China AI – en nog 2 andere op zijn straflijst

Goldman Sachs noemde Chinese aandelen die waarschijnlijk zullen profiteren van de groei in het creëren van kunstmatige intelligentie – en twee andere staan ​​op de straflijst van de bank met namen met een buy-rating.

READ  De winnaar van het spel van James Harden tilde de Sixers naar een overwinning van 116-115 overuren om de reeks met de Boston Celtics in evenwicht te brengen.

In twee onderzoeksaantekeningen van 16 juli gaf Goldman een overzicht van de kansen en risico’s die worden gecreëerd door generatieve AI en geselecteerde aandelen die hiervan zouden kunnen profiteren.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

-Lucy Handley

7 uur geleden

Japan boekt eerste handelsoverschot in bijna twee jaar

Japan boekte in juni een verrassend handelsoverschot van 43,05 miljard yen ($308,5 miljoen), wat de eerste keer was dat de op twee na grootste economie ter wereld een overschot boekte in 23 maanden.

Dit is een scherpe verandering ten opzichte van het tekort van 1,38 biljoen yen in mei en de 1,37 biljoen yen in juni 2022.

Het overschot werd volgens overheidsgegevens toegeschreven aan een daling van de invoer. De invoer daalde in juni met 12,9% op jaarbasis, terwijl de uitvoer met 1,5% steeg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

– Lim Hui Jee

5 uur geleden

CNBC Pro: ‘Ze zijn echt, ze groeien’: Tech Investor bezit 2 Internet-of-Things-aandelen

Grote technologische trends zoals kunstmatige intelligentie domineren de krantenkoppen. Maar volgens technologie-investeerder Richard Clote bieden sommige sleutelposities, zoals het Internet of Things (IoT), een aanzienlijk potentieel ondanks minder hype.

Cloud, een fondsbeheerder bij Janus Henderson Investors, noemde twee IoT-aandelen die hij als langetermijnwinnaars ziet. Hij beheert het Horizon Global Technology Leaders-fonds van $ 3,2 miljard, dat in beide aandelen is belegd.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

-Ganesh Rao

5 uur geleden

CNBC Pro: ASML-aandelen zijn dit jaar met meer dan 30% gestegen. Wall Street ziet aandelen stijgen

De aandelen van ASML zijn dit jaar enorm gestegen door geruchten over halfgeleiderbedrijven en kunstmatige intelligentie: de in Nederland genoteerde aandelen zijn dit jaar met 32% gestegen, terwijl de in de VS genoteerde aandelen bijna 40% zijn gestegen.

Maar het loopt verschillende risico’s, waaronder de spanningen tussen de VS en China.

Waar gaat de voorraad vanaf hier naartoe? Gevonden door CNBC Pro Wall Street Research.

CNBC Pro-abonnees kunnen hier meer lezen.

READ  2023 NFL Draft Trade Tracker: Aanbiedingen voor keuzes in de eerste ronde

– Weissen Don

14 uur geleden

Scorekaart resultaten tweede kwartaal

Het cijferseizoen voor het tweede kwartaal is net begonnen en tot nu toe heeft 10% van de S&P 500-bedrijven resultaten bekendgemaakt. Volgens gegevens van Refinitiv overtrof 64% van de 50 bedrijven de winstverwachtingen, terwijl 80% van de aandelen de verwachtingen overtrof.

Op basis van een samengesteld groeipercentage wordt verwacht dat de omzet met 8,2% zal dalen ten opzichte van een jaar geleden en dat de winst jaar op jaar met 0,8% zal dalen. De ratio verzamelt gegevens van bedrijven die al gegevens hebben gerapporteerd en bedrijven die wachten om te rapporteren.

-Samantha Subin

20 uur geleden

Goldman Sachs loopt inkomsten mis

Wall Street-reus Goldman Sachs verlaagde woensdag de verwachtingen voor het tweede kwartaal, ondanks eerdere pogingen van het bedrijf om de verwachtingen in evenwicht te brengen.

Goldman rapporteerde een gecorrigeerde winst van $ 3,08 en $ 10,9 miljard per aandeel, terwijl analisten gepolst door Refinitiv respectievelijk $ 3,18 en $ 10,84 miljard hadden voorspeld. Goldman-aandelen daalden 0,4% in premarket-handel.

-Brian Evans

17 uur geleden

Regionale bankaandelen stijgen na eerste winstgolf

Beleggers slaken een zucht van verlichting na de eerste golf van regionale bankinkomsten.

De SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) steeg ongeveer 1% in de vroege handel toen investeerders en analisten rapporten van Western Alliance, US Bancorp en anderen inschakelden.

Volgens Refinitiv stegen de aandelen van het in Phoenix gevestigde Western Alliance met meer dan 2% ondanks een winst van $ 1,96 per aandeel.

– Jesse Pond

12 uur geleden

Landbouwproducten stijgen woensdag

Maïs, tarwe en sojabonen stegen woensdag. Na de terugtrekking uit het Black Sea Grains Initiative zorgden droge weersvoorspellingen in het middenwesten van de VS en zorgen over Russische luchtaanvallen op de Zwarte Zeehaven van Odessa voor hogere tarweprijzen.

Tarwefutures stegen met 5,4% op woensdag en bijna 6% dit jaar tot nu toe, op schema voor hun beste week sinds 23 juni.

Sojabonenfutures stegen woensdagochtend met 1,7% tot een hoogtepunt van $ 437,4 per short ton.

Maïsfutures stegen woensdag met 3,1% tot 551,5 cent per bushel. Maïs is dit jaar tot nu toe met 7,2% gestegen, op schema voor zijn beste week sinds 26 mei.

– Hakyung Kim, Nick Wells

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *