De Angels scoorden 13 punten in de derde inning. De Rockies

DENVER — De Angels maakten een aantal leuke weetjes en kenden een onschuldige start, en werden het eerste team in bijna drie jaar dat back-to-back homers sloeg op drie worpen.

Maar vanaf dat moment werd het alleen maar hectischer voor de Angels, die de run tegen de Rockies niet konden stoppen. Drie homeruns op rij zorgden voor een derde punt van 13 punten en de Angels gingen op een vierde inning van 8 punten in een 25-1 overwinning zaterdag op Coors Field, waarmee ze clubrecords vestigden voor zowel punten (25) als hits (28). In een spel. De marge van 24 runs was de grootste in de geschiedenis van de franchise.

Hun vorige hoogtepunt was 24 in een 24-2 overwinning op de Blue Jays op 25 augustus 1979, terwijl het vorige hoogtepunt in hits 26 was, wat ze twee keer bereikten. Hun derde plaats van 13 bracht een franchiserecord van zowel 1997 als 1978 in evenwicht. Ze brachten ook een clubrecord in evenwicht met vier homeruns in het frame.

De Angels scoorden 23 punten in hun eerste vier innings, de derde meeste in de geschiedenis van de MLB, achter alleen de Cubs (25) op 25 augustus 1922 en de Pirates (24) op 6 juni 1894. En hun reeks van 21 opeenvolgende gescoorde punten in twee innings bracht de geschiedenis van de MLB in evenwicht met de Pirates, die deze prestatie in 1894 volbrachten.

Superster Mike Trout opende het frame met een epische derde inning met een 1-0 fastball voordat Brandon Drury zijn eigen schot sloeg op een eerste worp.

Matt Theis sprong over een curveball van de eerste worp voor een dinger om de Angels voor de tweede keer dit seizoen back-to-back homers te geven.

De laatste keer dat de Angels drie opeenvolgende homeruns sloegen was tegen de Royals op 23 april, toen Taylor Ward, Trout en Shohei Ohtani het deden. De laatste keer dat een team deze prestatie op drie worpen volbracht, waren de Yankees, die op 17 september 2020 toevallig homerden op drie opeenvolgende worpen van Anderson.

Forel opende het met zijn 17e homer van het jaar en tweede in evenveel dagen. Drury sloeg zijn 13e slag van het jaar, terwijl het Tice’s vierde homerun van het seizoen was.

Alle drie de homers werden verpletterd in de ijle lucht van Colorado, toen Trout de vleermuis verliet met 110,5 mph en een door Statcast geprojecteerde 451 voet naar het middenveld aflegde, terwijl Drury’s uitgangssnelheid 170 mph was en 437 voet naar links in het midden projecteerde. En Theis’ 108,5 mph van de vleermuis en reisde 399 voet naar rechts.

Nieuwe aanwinst Eduardo Escobar volgde met een RBI-honkslag voordat Moniak een two-run homer scheurde en de Angels een voorsprong van 15-0 bezorgde.

De vier homeruns in deze inning brachten het Angels-franchiserecord in evenwicht met een prestatie die op 28 mei 2000 in Kansas City werd behaald.

David Fletcher sloot de derde af, een inning waarin de Angels 10 hits scoorden en driemaal vier wijd kregen.

De Angels zorgden voor een vierde punt van acht punten voordat ze een nieuw punt binnenhaalden in de zesde en achtste. Verloren in de shuffle gooide rechtshandige Griffin Canning zes puntloze innings met zeven strikeouts, en het enige punt van de Angels op de avond was Brendan Doyle’s homer in de achtste op linker Golden Ingram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *