De Amerikaanse minister van Arbeid voelt geen behoefte om deel te nemen aan de gesprekken tussen UPS en Teamsters

WASHINGTON, 7 juli (Reuters) – De waarnemend Amerikaanse minister van Arbeid, Julie Sue, zei vrijdag dat het in dit stadium niet nodig is om actie te ondernemen om de partijen te dwingen tot overeenstemming te komen in contractbesprekingen tussen de vakbond Teamsters en United Parcel Service (UPS) . N).

“Dat klopt”, zei Su op CNN toen haar werd gevraagd of ze vond dat het op dit moment niet nodig was om in te grijpen. Hij voegde eraan toe dat hij verwacht dat de partijen het onderhandelingsproces respecteren.

Woensdag, zeiden teamgenoten UPS “is gebeurd” Van de onderhandelingen over de nieuwe overeenkomst. Het bedrijf ontkende dat en beschuldigde de vakbond van het vertragen van de onderhandelingen.

Vrijdag zei de woordvoerster van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, tegen verslaggevers dat de regering van president Joe Biden contact heeft met beide partijen en er vertrouwen in heeft dat ze tot een akkoord kunnen komen.

“Ik heb geen informatie over toegenomen administratieve betrokkenheid, maar we hebben natuurlijk contact met beide partijen”, zei Jean-Pierre.

De twee partijen wisselden salvo’s in verklaringen uit om een ​​staking te voorkomen wanneer het huidige contract voor ongeveer 340.000 werknemers eind juli afloopt.

Als de gesprekken mislukken, hebben UPS-werknemers al toestemming gegeven voor een staking, hun eerste sinds 1997. Die staking duurde 15 dagen, kostte het bedrijf 850 miljoen dollar en stuurde sommige klanten naar concurrenten.

Zowel vakbonds- als bedrijfsfunctionarissen hebben gezegd dat ze een deal moeten sluiten om een ​​staking te voorkomen die miljoenen dagelijkse leveringen in gevaar zou kunnen brengen.

Na het mislopen van loonsverhogingen tijdens de pandemie, zijn vakbonden wanhopig op zoek naar hogere lonen en betere arbeidsomstandigheden, waarbij ze contractaanbiedingen van bedrijven die worstelen met een tekort aan arbeidskrachten, terugdringen.

READ  Justin Bieber verkoopt muziekrechten voor 200 miljoen dollar

Onlangs Su Bijgestaan ​​bij onderhandeling Een historische contractovereenkomst tussen werkgevers aan de Amerikaanse westkust van de haven en een vakbond die 22.000 werknemers vertegenwoordigt.

Een rapport van Kanishka Singh en Nandita Bose in Washington; Bewerking door David Holmes en David Gregorio

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Kanishka Singh is een correspondent van Reuters in Washington, DC, waar ze in haar huidige functie voornamelijk verslag doet van de Amerikaanse politiek en nationale aangelegenheden. Zijn eerdere berichtgeving over het laatste nieuws omvat onderwerpen die zo uiteenlopend zijn als de Black Lives Matter-beweging; Amerikaanse verkiezingen; Capitoolrellen in 2021 en hun vervolgonderzoeken; Brexit-deal; US-C…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *