De aandelen van Lordstown daalden met 48% nadat de investeerder Foxconn ervan beschuldigde de deal te hebben geschonden

1 mei (Reuters) – De aandelen van Lordstown Motors (RIDE.O) daalden maandag met 48% nadat grootaandeelhouder Foxconn hen ervan beschuldigde een investeringsovereenkomst van $ 170 miljoen te hebben geschonden en waarschuwde dat de fabrikant van elektrische vrachtwagens gedwongen zou kunnen worden faillissement aan te vragen.

Lordstown waarschuwde maandag in een aanvraag van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dat “er substantiële twijfel bestaat over ons vermogen om door te gaan als een “going concern”. Zonder Foxconn, andere financiering of een oplossing met nieuwe partners, zou het failliet kunnen gaan of zijn activiteiten kunnen staken, voegde het eraan toe.

Lordstown zei dat het in gesprek was met een Taiwanese contractfabrikant om tot een schikking te komen.

Het verwierp de bewering van Foxconn dat het zijn overeenkomst had geschonden, een claim gebaseerd op een noteringsbericht dat door Nasdaq naar de in Ohio gevestigde autofabrikant was gestuurd. Lordstown zei dat de aankondiging van vorige maand geen onmiddellijke impact had op de beursnotering en dat Nasdaq tot 16 oktober de tijd heeft om aan de regels te voldoen.

“De acties van Foxconn waren volkomen ongerechtvaardigd. Hun gedrag is materieel – en wordt onherstelbaar – schadelijk voor het bedrijf”, zei Lordstown in een verklaring.

“Bij gebrek aan een tijdige schikking zullen we alle nodige stappen ondernemen om onze zakelijke belangen te beschermen en al onze rechten en rechtsmiddelen af ​​te dwingen.”

Foxconn reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De aandelen in Lordstown daalden ’s middags met 25 cent tegen 27 cent.

In november sloot Foxconn een deal om een ​​belang van bijna 20% te nemen in de geldverliezende Amerikaanse fabrikant van elektrische vrachtwagens voor maximaal $ 170 miljoen.

READ  12.000 ontheemden bij vluchtelingenkamp in Bangladesh

In mei 2022 sloot Lordstown een deal om zijn fabriek in Ohio aan Foxconn te verkopen voor $ 230 miljoen, exclusief activa zoals naafmotorassemblage en batterijpakketlijnen.

Lordstown zei dat het de aankoop van aandelen van Foxconn ter waarde van $ 47,3 miljoen had geblokkeerd, wat zou gebeuren kort nadat het op 25 april oordeelde dat er geen openstaande zorgen over de nationale veiligheid waren in de overeenkomst van de groep over buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten.

Lordstown Motors kocht de voormalige assemblagefabriek en apparatuur voor kleine auto’s van General Motors Co (GM.N) in Ohio voor $ 20 miljoen nadat de autofabrikant in Detroit deze in maart 2019 had gesloten.

Verslag van Tyashi Dutta in Bangalore; Cinematografie door Anil de Silva

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *