Daten in Thailand. ”Westerlingen van harte welkom”


Wil een volk niet uitsterven dan moet er gereproduceerd worden. Er moet een minimaal aantal kinderen in de wereld gezet worden. In het algemeen wordt hierbij een vruchtbaarheidscijfer aangehouden van 2.1. Dat houdt in dat elke vrouw in haar vruchtbare jaren gemiddeld 2,1 kinderen moet krijgen om de bevolking op peil te houden. Hoewel er demografen zijn, die zeggen er niet wakker van te liggen als dit cijfer niet gehaald wordt. De wereld is al vol genoeg, vinden ze. De mensheid zit niet op een uitstervingskoers, maar kampt eerder met het probleem van overbevolking.

Maar in Thailand maakt men zich zorgen. Voor het eerst in de Thaise geschiedenis zakte het vruchtbaarheidscijfer naar 1,51. In 1970 stond was dat nog 5,5, maar sindsdien is dat cijfer alsmaar gezakt.

”Het staat nu alarmerend laag’’, vindt Dr Kamtorn Pruksananonda van het Royal Thai College van Verloskundigen en Gynaecologen. ‘’En wat erger is, als we er niets aan doen zakt het nog verder. Binnen enkele jaren kan het wel eens niet meer zijn dan 1,3″. Ter vergelijking, in Nederland en België schommelt het vruchtbaarheidscijfer rond de 1,6.

Kamthorn zei verder dat het aantal baby’s dat geboren wordt met het Down Syndroom, eveneens fors gestegen is. Dit zou te wijten aan het feit dat vrouwen steeds langer wachten met het krijgen van kinderen.

Het waren opmerkingen die bij het Ministerie van Gezondheid niet tegen dovemans oren gezegd zijn. Want voortvarend als dit ministerie is als het er om gaat de bevolking op peil te houden, gaat er nu geprobeerd worden om alleenstaanden aan te zetten meer te daten. Er werd daarom een speciale website ontworpen om afspraakjes tussen mensen te faciliteren die nu nog solo door het leven gaan.

En van eenkennigheid is daarbij geen sprake. Want op deze website zijn ook westerlingen van harte welkom om zich aan te melden voor een date, zo liet een woordvoerder van het ministerie weten. Gender onderscheid wordt daarbij niet gemaakt, hoewel historisch gezien westerse mannen van oudsher meer belangstelling getoond hebben voor Thaise vrouwen dan westerse vrouwen voor Thaise mannen. In ieder geval kunnen aspirant ouders voortaan rekenen op medische assistentie voor hun kroost, als die nodig mocht zijn.

“Families die klaar zijn voor een baby, zullen voorzien worden van alle medische hulp om te verzekeren dat ze in goede gezondheid zijn van geboorte tot volwassenheid’’, zo zei plaatsvervangend Minister van Gezondheid Sathit Pitutecha.

Het is nu afwachten of deze oproep om in Thailand te komen daten ook in het Westen zal aanslaan. Voor mensen die daarin interesse hebben, dit is de website: www.wiwahproject.com. Aanmelden kan tot 31 maart 2021.

Ook op Trefpunt Azië: Thailand. Facebook gebruikt Thais als ‘proefkonijn’ voor dating app


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 717 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*