Daniel Cameron, bondgenoot van Mitch McConnell, wint GOP voorverkiezingen voor de gouverneur van Kentucky

Daniel Cameron, de procureur-generaal van Kentucky en een nauwe bondgenoot van senator Mitch McConnell, won dinsdag de Republikeinse nominatie voor gouverneur van de staat, meldde de Associated Press. .

Dhr. De dubbelcijferige overwinning van Cameron maakt het een van de meest bekeken en fel bevochten resterende races over de hele staat in 2023. Gouverneur Andy Beshear, een democraat die zich kandidaat stelt voor herverkiezing, is een van de populairste gouverneurs van het land. , en zelfs Republikeinen denken dat hij het moeilijk zal hebben om in november te winnen.

De beslissing van dinsdag was een tegenslag voor de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, nu hij een verwachte presidentiële campagne nadert. Maandag had hij Mevr. Craft goedgekeurdIn juni 2022 dhr. Voormalig president Donald J. Cameron steunde Cameron. De race veranderde plotseling in een proxy-oorlog tussen Trump en hem.

In zijn overwinningsspeech op dinsdagavond zei dhr. Cameron zei dat “de Trump-cultuur van winnen springlevend is in Kentucky” – wat Mr. Laatste Reacties Bekritiseerde de “verliezende cultuur” van de Republikeinse Partij.

Met meer dan 90 procent van de stemmen geteld, versloeg mevrouw Kraft, een van de grootste republikeinse megadonorfamilies van het land, de heer Kraft. Hij liep ongeveer 30 procentpunten achter op Cameron. Hij stond achter een derde kandidaat, Kentucky Agriculture Commissioner Ryan Quales.

Republikeinen hebben lange tijd kritiek geuit op Mr. Cameron wordt gezien als een potentiële politieke ster die zich zou kunnen aansluiten bij de volgende generatie leiders van de partij. Dhr. Cameron heeft een staat van dienst – de eerste zwarte gekozen procureur-generaal in Kentucky en de eerste Republikein die in deze functie is gekozen in 50 jaar – en zijn campagne zal waarschijnlijk steun krijgen van activisten en donoren buiten Kentucky.

Dhr. Cameron wendde zich in zijn overwinningsspeech tot de algemene verkiezingen. “De nieuwe religie van links zaait twijfel over de grootsheid van Amerika”, zei hij. “Ze omarmen een beeld van dit land en dit gemenebest dat is geworteld in verdeeldheid, vijandig tegenover het geloof en toegewijd aan de vernietiging van ons onderwijssysteem.”

En hij mikte op zijn tegenstander van november: “Andy Beshear legde zich neer bij het leven in een Gemenebest met hoge gewelddadige misdaad en lage arbeidsparticipatie. Hij is tevreden met het leiden van de verlatenheid van onze binnensteden en de vernietiging van onze plattelandsgemeenschappen.

READ  Pentagon onderzoekt hoe Oekraïense oorlogsdocumenten online zijn gelekt

Dhr. Een deel van de kracht van Beshear komt voort uit het feit dat Republikeinen de staat domineren. Omdat de partij een meerderheid in de wetgevende macht heeft, is het voor de gouverneur moeilijk om veel macht te hebben zonder vetorecht. Niettemin, dhr. Hierdoor kon Beshear zich concentreren op het gebruik van staatsmiddelen om de infrastructuur te herstellen en de economie te verbeteren.

In zijn primaire wedstrijd op dinsdag, Mr. Beshear, die grotendeels heeft gezwegen tijdens de strijd om de Republikeinen, heeft een afgemeten digitale reclamecampagne gevoerd, gericht op het uitbreiden van het stemrecht en zijn staat van dienst als leidende economische expansie in de staat.

“Ik ben vereerd om uw Democratische kandidaat te zijn voor het gouverneurschap van Kentucky”, zei dhr. Beseer Hij schreef op Twitter Dinsdagnacht. “Samen gaan we voortbouwen op de vooruitgang van de afgelopen 3 jaar – ons Gemenebest zal niet naar links of rechts gaan, maar vooruit. Laten we dit doen.”

En in zijn overwinningsspeech, dhr. Beshear probeerde een opgewekte toon uit te stralen en zei dat de Republikeinse kandidaten in schril contrast met hem stonden. ‘Ze proberen ons tegen elkaar op te zetten,’ zei hij, ‘iedereen die het niet met hen eens is uitschelden en schreeuwen, zelfs zeggen dat het oké is om je medemens te haten. We zijn veel sterker dan dat.

Dhr. Hoewel Cameron in 2019 werd verkozen tot procureur-generaal van Kentucky, barstte ze op het nationale toneel met een primetime-toespraak tijdens de Republikeinse Nationale Conventie van 2020.

Hij heeft meteen dhr. Hij werd een favoriet van Trump steunde zijn campagne Bijna een jaar voor de voorverkiezingen. In 2020 heeft dhr. Trumps steun dhr. Cameron concentreerde zich.

Procureur-generaal mr. Camerons ambtstermijn omvatte veel conflicten met de centrale regering. Zijn gevechten omvatten onder meer vaccinvereisten voor federale aannemers en proberen te voorkomen dat de regering-Biden het aflopen van titel 42, het Covid-19 Trump-immigratiebeleid dat donderdag afliep, toestaat. Inclusief het eisen van nieuwe limieten op de toegang tot abortus, zei dhr. Hij heeft aangifte gedaan tegen Besher.

READ  Nikki Haley, de voormalige VN-ambassadeur van Trump, zal hem in 2024 opvolgen.

Deze juridische strijd werd een hoeksteen van zijn stomme toespraak.

“Toen gouverneur Beshear besloot de kerken te sluiten, stapte ik naar de federale rechtbank en negen dagen later werden de kerken in Kentucky heropend”, zei dhr. Zei Cameron vorige maand tijdens een campagnestop in Shepherdsville, verwijzend naar vroege pandemische voorschriften.

Dhr. McConnells voormalige assistent, Mr. Cameron, de machtige minderheidsleider van de Senaat en Mr. Van hem werd verwacht dat hij de nominatie zou invoeren vanwege zijn banden met Trump. Maar de race werd strakker nadat mevrouw Kraft, die getrouwd is met kolenmagnaat Joe Kraft, miljoenen van haar eigen geld in de race begon te steken. Dhr. Cameron heeft niet de middelen om gelijke tred te houden.

De schurende aard van de voorverkiezingen baarde sommige Republikeinen in Kentucky zorgen over hun kansen bij de algemene verkiezingen.

Bijna twee maanden lang was mevrouw Kraft de enige grote kandidaat die advertenties van haar of haar bondgenoten op televisie had. Samen gaven hij en zijn partners meer dan $ 7 miljoen uit aan advertenties, vergeleken met slechts $ 2,6 miljoen voor Mr. AdImpact, een bedrijf dat advertenties volgt, zei de uitgaven van Cameron en zijn aanhangers.

Zijn campagne genaamd Mr. viel Cameron aan (de kolencentrale in kwestie stond in West Virginia) en berispte hem omdat hij niet had gevochten tegen een onderzoek van het ministerie van Justitie naar de politie van Louisville. Zijn woning werd in 2020 overvallen. Hij is dhr. probeerde Cameron af te schilderen als een “volger”. Een zeldzame openbare studie van de man die bijna 40 jaar de politiek in Kentucky leidde.

Dhr. Cameron kreeg een late boost van Bluegrass Freedom Action, een politieke actiegroep van de coalitie die het grootste deel van zijn financiering ontving van het Concord Fund, dat was opgericht door activist Leonard A. Onderdeel van een netwerk van invloedrijke conservatieve groepen onder leiding van Leo. De groep gaf $ 2,1 miljoen uit in de laatste zes weken van de voorverkiezingen, Mr. Hielp Cameron en viel mevrouw Croft aan.

READ  Ben Ferenc, de laatste overlevende aanklager van de nazi's in Neurenberg, is overleden

Volgens The Associated Press had een speciale verkiezing in één district het staatshuis kunnen overdragen aan Republikeinen.

Leidende democraten President Biden En Gouverneur Josh Shapiro, drong er bij de kiezers op aan zich te scharen achter Heather Boyd, de drievoudige kandidaat van de partij. Ze zien de verkiezingen als cruciaal voor de bescherming van reproductieve rechten in Pennsylvania, waar Republikeinen zullen proberen hun wetgevende meerderheid te gebruiken om het vetorecht van de gouverneur te omzeilen door een abortusverbod op de stemming te zetten.

Een voormalig wetgevend assistent en eenmalige leraar, mevr. Boyd versloeg Katie Ford, een Republikein met een achtergrond als gevechtsmedicus voor de U.S. Army Reserve en een academicus.

Dhr. Shapiro juichte een beslissing toe Registreer op Twitter. “Heather Boyd is een lerares, moeder en ambtenaar – en nu is ze de nieuwste staatsvertegenwoordiger van Delaware County”, schreef ze. “We zullen samenwerken om dingen voor elkaar te krijgen voor Pennsylvanians en om echte vrijheid te beschermen. En aan Delco: bedankt voor het komen opdagen om onze rechten en de democratische meerderheid te beschermen.

De speciale verkiezing in het 163rd Assembly District in het zuidoosten van Delaware County werd ingegeven door het aftreden in maart van Democraat Mike Zabel. Vermeende intimidatie.

Bij een andere speciale verkiezingsdinsdag in het staatshuis behielden de Republikeinen de controle over het 108th Assembly District in het noorden van centraal Pennsylvania toen het Republikeinse schoolbestuurslid en brandweerman Michael Stender een race met drie kandidaten wonnen.

De veilige GOP-zetel ging dit jaar open toen de oude zittende Linda Schlegel Culver aftrad na het winnen van de vacante Senaatszetel.

Democraat Donna Deegan is kandidaat voor het burgemeesterschap van Jacksonville, Florida, tegen Mr. Hij versloeg de Republikein Daniel Davis met de steun van DeSantis. Dhr. Davis overeengekomen Race op dinsdagavond.

Mevrouw Deegan is de eerste vrouw die haar stad als burgemeester leidt. “We hebben vanavond geschiedenis geschreven”, zei ze Overwinning toespraak. “Het is een gloednieuwe dag voor Jacksonville, Florida.”

Nel Victor Bijgedragen verslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *