Daling Dow Jones Futures: S&P 500 SVB Financial Slams breken de steun van banken; Het banenrapport is in behandeling

Dow Jones-futures daalden vroeg op vrijdag, samen met S&P 500-futures en Nasdaq-futures voorafgaand aan het banenrapport van vrijdag in februari. SVB Financial bleef donderdag dalen na een uitverkoop in bankaandelen die de bredere markt trof.
XOrakel (ORCL) En Uta is prachtig (Ulta) Inkomsten te laat gedeclareerd.

De winsten op de aandelenmarkten daalden donderdag scherp toen vragen over de financiële gezondheid van banken plotseling op de voorgrond kwamen. De S&P 500 en Nasdaq daalden tot belangrijke ondersteuningsniveaus.

Toen de bankaandelen daalden SVP Financiën (SIVB), het moederbedrijf van Silicon Valley Bank, werd tijdens de lang noodlijdende cryptobank geplaagd door negatieve krantenkoppen. Silvergate hoofdstad (En) zal gesloten worden. bank van Amerika (BAG), JPMorgan Chase (JPM), Wells Fargo (WFC) En Karel Schwab (Zwart) behoorden tot de grootste verliezers.

SIVB-aandelen daalden de laatste tijd toen de angst voor een bankverhuizing toenam.

Beleggers moeten voorzichtig blijven en wachten tot de marktrally weer sterker wordt.

Belangrijkste inkomsten

ORCL-aandelen daalden van de ene op de andere dag met 4% nadat Oracle de winst overtrof, maar de winst daalde. Oracle-aandelen daalden donderdag met 5,9% tot 81,75, onder de grens van 50 dagen. De voorraad werkt vanuit een diepe beker-met-handvat-basis op 91,32 kooppunt.

ULTA-aandelen daalden met 2% in verlengde actie. Ulta Beauty overtrof de omzet en het aantal weergaven, maar de begeleiding in dezelfde winkel was lager. De retailer in schoonheidsproducten daalde donderdag met 0,8% tot 519,93, net onder de 21-daagse lijn. Er is geen duidelijk kooppunt voor ULTA-aandelen.

Verklaring van werken

Het Arbeidsdepartement publiceert het banenrapport van februari om 8.30 uur ET. Economen verwachtten dat de niet-agrarische loonlijsten zouden stijgen tot 223.000, een grote vertraging ten opzichte van de 517.000 in januari, maar dat zou nog steeds een ruwe start van twee maanden van het jaar zijn. Het werkloosheidspercentage zal naar verwachting het laagste punt in 53 jaar bereiken van 3,4%. Het gemiddelde uurloon zou met 0,3% moeten stijgen, maar de jaarlijkse loonstijging zou 4,7% moeten bedragen.

Op donderdag stegen de aanvankelijke werkloosheidsaanvragen van Labour met het grootste aantal sinds december, meer dan verwacht. De aangekondigde ontslagen van Challenger, Gray en Christmas zijn de grootste sinds 2009 in één jaar tijd.

Het banenrapport van februari, samen met het CPI-inflatierapport van volgende week, zou de verwachtingen kunnen verhogen voor een renteverhoging van een half punt op 22 maart.

Dow Jones-futures vandaag

Dow Jones-futures daalden 0,7%. eerlijke prijs. S&P 500-futures daalden met 0,7% en Nasdaq 100-futures daalden met 0,45%.

Het rendement op 10-jaars schatkistpapier daalde met 10 basispunten tot 3,82%. De 2-jaarsrente daalde met 11 basispunten tot 4,79%.

READ  Militaire helikopters storten neer in Kentucky; Er zijn slachtoffers gemeld

De futures op ruwe olie daalden licht.

Het banenrapport van februari zal zeker de Dow Jones-futures, de rente op staatsobligaties en de verwachtingen voor renteverhogingen door de Fed beïnvloeden.

Onthoud dat actie van de ene op de andere dag in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs wordt vertaald in daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Doe mee met IBD-experts terwijl ze de aandelen analyseren die zouden kunnen werken op de beursrally op IBD Live


Beursrally

Op donderdag zorgden stijgende werkloosheidsaanvragen voor een goede start van de beursrally, maar de zorgen bij de banken namen al snel af. Belangrijke indices verslechterden gestaag en eindigden op sessiedieptepunten.

Het industriële gemiddelde van de Dow Jones daalde tijdens de beurshandel donderdag met 1,7%. De S&P 500-index daalde met 1,85%, terwijl de aandelen SIVB, Bank van de Eerste Republiek (FRC) en Schwab was de grootste verliezer. De Nasdaq-composiet daalde 2,05%. De small-cap Russell 2000, die veel financiële componenten kent, daalde 2,8%.

De prijs van ruwe olie in de VS daalde met 1,2% tot $75,72 per vat.

Het rendement op 10 jaar schatkistpapier daalde met 5 basispunten tot 3,92%. Het rendement op tweejaars schatkistpapier daalde met 16 basispunten tot 4,9% en het rendement op T-bills op zes maanden daalde met 3 basispunten tot 5,28%.

De verwachtingen voor renteverhogingen door de Fed waren veranderd, maar niet veel.

Markten zien een kans van 60% op een beweging van 50 basispunten op 22 maart, tegen 78,6% op woensdag. De kansen stegen van 30% vóór de agressieve getuigenis van Fed-voorzitter Jerome Powell op dinsdag. De markten prijzen nu 75 basispunten aan renteverhogingen in voor de komende drie Fed-vergaderingen, met op dat moment nog een kwartpunt verhoging.

Bankaandelen

SIVB-aandelen daalden met 60% tot 106,04, de laagste prijs sinds 2016. SVB Financial kondigde eind woensdag de aandelenverkoop van $ 1,75 miljard aan. De moedermaatschappij van Silicon Valley Bank sneed ook in de begeleiding. Deposito’s slinken omdat startups met financieringstekorten worden geconfronteerd. Ook zijn er grote zorgen over SVB-leningen aan de technieksector.

SIVB-aandelen daalden van de ene op de andere dag met 22% in volatiele, zware handel. Bloomberg meldt dat het Founders Fund van Peter Thiel bedrijven adviseert om geld aan te nemen bij banken in Silicon Valley. SVB Financieel moet het aandeel nog waarderen.

Silvergate Capital, dat al maanden in vrije val verkeert, maakte woensdag laat bekend dat het zijn Silvergate-bank in liquidatie zal sluiten. SI-aandelen daalden met 42%.

READ  Dow Jones-futures stijgen, rendementen dalen voor op belangrijke economische gegevens; AI-aandelen stijgen in koopzone

Het nieuws van SVB en Silvergate heeft de fondsen hard getroffen, die al onder druk staan ​​doordat een sterk omgekeerde rentecurve de traditionele short/debt long-strategie omhoog stuwt.

sleutelcorp (Belangrijk), die eerder deze week waarschuwde voor nettorentemarges, daalde donderdag met 7,2%. Bancorp van de Westerse Alliantie (Staart) daalde bijna 13%, terwijl FRC-aandelen 16,5% daalden.

Het aandeel JPM daalde met 5,4%. Op dinsdag zakte JP Morgan onder het kooppunt van 138,76 en zijn 50-dagen lijn. PAC-aandelen daalden met 6,2% tot het laagste niveau sinds oktober. WFC-aandelen verloren ook 6,2% en vielen onder de 200-dagenlijn nadat ze doordeweeks onder de 50-dagengrens waren gekomen.

SCHW-aandelen daalden met 12,8%, onder de 200-dagenlijn en de laagste kloof van zijn basis. JPMorgan bood een blokverkoop aan van 8,5 miljoen Schwab-aandelen, meldde Bloomberg. Het aandeel SCHW bevindt zich op het slechtste niveau sinds oktober.

Beleggers zullen nauwkeuriger kijken naar de boeken en het kapitaalniveau van banken, wat tot nu toe niet echt een punt van zorg is geweest. Banken verhogen de deposito- en cd-rente aanzienlijk, terwijl de langetermijnrente daalt. Veel banken kampen met aanzienlijke ongerealiseerde verliezen op leningen en andere effecten.

Als banken de kredietverlening aan banden leggen, koelt dat de economie snel af. Ondertussen zorgen de ellende van SVB Financial en Silvergate Capital voor zorgen over hun technologie en cryptoklanten.

ETF’s

Onder de groei-ETF’s is de innovator IBD 50 ETF (FFTY) daalde met 3,1%. De iShares Expanded Technology Software Sector ETF (IGV) daalde met 2,3%, ORCL-aandelen zijn een belangrijke IGV-component. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMHHet gaf tot 1,9% op.

De ARK Innovation ETF (ARKKdaalde 4,2% en de ARK Genomics ETF (ARKG) 3,8%

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) verloor 2,6% en de Global X US Infrastructure Development ETF (stoep) 2,2% US Global Jets ETF (JETS) daalde met 3,1%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHBdaalde met 1,6%. Energie selecteren SPDR ETF (XLEtrok zich 1,4% terug en het SPDR-fonds voor de gezondheidszorgsector (XLV) 1%.

Fondsselectie SPDR ETF (45) daalden met 4,1%, met JPM-aandelen, Wells Fargo, Charles Schwab en Bank of America allemaal belangrijke aandelen. SPDR S&P Regionale Bank ETF (Creëren) daalden met 8,2%, het laagste in drie jaar. Een aanzienlijk belang in KRE is het belang van SIVB, samen met KeyCorp en Western Alliance.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Analyse van de marktrally

De beursrally had een zeer negatieve dag, met een negatieve ommekeer die grote indices en leidende aandelen schaadde.

De S&P 500 opende hoger boven zijn 50-daagse lijn, maar stuitte al snel op weerstand bij het 21-dagen voortschrijdend gemiddelde en keerde terug onder zijn 200-dagen lijn en het dieptepunt van 2 maart.

READ  Tornado's, stormschade in Arkansas, Illinois, andere staten: het laatste nieuws

De Nasdaq steeg aanvankelijk boven zijn 21-daagse lijn, maar trok zich daarna terug onder de 200-dagen lijn. De technisch zware mix bereikte even de 50-dagen en kwam net boven dat niveau tot rust.

De Dow Jones zakte onder de 200-daagse lijn naar een dieptepunt in vier maanden.

De Russell 2000 viel onder de 50-dagenlijn en onder de 200-dagenlijn.

Sommige leiders hielden vol, maar de meesten niet.

De bankzorgen aangewakkerd door SIVB-aandelen, Silvergate en KeyCorp betekenen niet dat er een financiële crisis op handen is. Banken, vooral reuzen als JP Morgan en Bank of America, zijn veel beter gekapitaliseerd dan tijdens de financiële crisis van 2007-2009. Maar de loutere vermelding van de woorden “financiële crisis” is een grote verandering.

Als banken agressieve leningen verstrekken, kan dit snel gevolgen hebben voor de bredere economie. Dit verhoogt het risico dat de Federal Reserve de renteverhogingen overdrijft en een harde landing veroorzaakt.

Het banenrapport van vrijdag zal belangrijk zijn, maar dat geldt ook voor de marktreactie. Vergeet niet dat achterblijvende werkgelegenheidsgegevens geen waarschuwing geven als de economie plotseling stilvalt.


Zoek IBD’s op Nieuwe OptionsTrader-app Opties onderwijs, handelsideeën en meer! Downloaden uit de Apple App Store Vandaag.


wat nu te doen

Nu de S&P 500 en andere belangrijke indexen weer naar het zuiden gaan, is dit niet het moment om exposure toe te voegen. Beleggers zouden verliezen moeten beperken op recente aankopen die het moeilijk hebben.

Misschien vindt de marktrally weer steun met een fatsoenlijk banenrapport of aankomende inflatiecijfers, maar optimisme is geen strategie. Grote indices staan ​​op het punt om beslissend in te storten.

Aan de positieve kant, wacht tot de S&P 500 en Nasdaq hun 21-daagse lijnen volgen. Als dat gebeurt, ontstaan ​​er nieuwe koopmogelijkheden. Dus blijf werken aan die watchlists.

Lees elke dag het grote plaatje om op de hoogte te blijven van de richting van de markt en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter @IBD_ECarson Voor beursupdates en meer.

Dit vind je misschien ook leuk:

Waarom deze IBD-tool het zoeken naar de beste aandelen gemakkelijk maakt

Krijg je volgende grote hit met MarketSmith

Wilt u snelle winsten en grote verliezen vermijden? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: Open vandaag nog IBD’s premium voorraadlijsten, tools en analyses

De prijzenoorlog voor elektrische voertuigen in China wordt heviger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *