Dakloosheid in LA stijgt met 9%

De toename in Los Angeles weerspiegelt trends die zich afspelen in steden in het hele land, waaronder Phoenix, aangezien een tekort aan woningen leidt tot stijgende kosten, waardoor gezinnen onder druk komen te staan.

Een recente studie Onder leiding van een expert op het gebied van dakloosheid aan de Universiteit van Californië, San Francisco, ontdekte het dat de belangrijkste oorzaak van dakloosheid in Californië niet geestesziekte of middelenmisbruik is, maar een gebrek aan betaalbare huisvesting.

Point-in-time tellingen van mensen die buiten leven of in opvangcentra voor daklozen worden overal in het land uitgevoerd en zijn federaal verplicht om ten minste jaarlijks te gebeuren. In Los Angeles brengen vrijwilligers elk jaar in januari een paar nachten door met het tellen van mensen die buiten of in voertuigen wonen. Dakloze dienstverleners voeren enquêtes uit om meer gedetailleerde demografische informatie te verkrijgen.

In het hele land geven lokale overheden en hun gegevensverzamelingspartners hun cijfers op verschillende tijdstippen vrij, dus nog niet alle steden hebben hun cijfers voor 2023 verstrekt. Washington DCEr is al gemeld dat het met 11 procent is gestegen Phoenix gebied Het aantal daklozen steeg met 7 procent. Chicago New York zegt dat de dakloze bevolking het afgelopen jaar is gegroeid als gevolg van een toestroom van asielzoekers; New Yorkse functionarissen zeiden woensdag dat meer dan 100.000 mensen voor het eerst in opvangcentra voor daklozen wonen.

Hoewel tellingen op een bepaald moment een onvolmaakte momentopname zijn van dakloosheid, is het aantal in Los Angeles County, het op één na grootste stedelijke gebied van het land, een van de weinige manieren om de voortgang te meten bij het aanpakken van het grootste probleem van de provincie. De huisvestingscrisis is de afgelopen decennia geëvolueerd tot een complexe en aanhoudende humanitaire noodsituatie.

READ  Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne: paus, Zelensky in Rome voor ontmoeting met Italiaanse leiders

Los Angeles is niet de enige Amerikaanse stad die worstelt met dakloosheid, maar de dakloze bevolking is onevenredig groot en ongeveer 30 procent van de dakloze bevolking van het land woont in Californië. Als gevolg hiervan is Los Angeles een soort grootschalige testcase voor welke oplossingen werken en welke niet.

Al jaren betreuren lokale leiders en pleitbezorgers het gebrek aan urgentie en coördinatie in heel Los Angeles bij het werken aan oplossingen voor daklozen, waar de stad en de provincie afzonderlijke maar overlappende regeringen hebben.

Op het hoogtepunt van de epidemie werden de uitgestrekte kampementen die ontstonden onder snelwegviaducten, in parken, in woonstraten en op stranden de krachtigste symbolen van het gevoel van chaos dat de stad doordrong. Terwijl sommige bewoners hebben opgeroepen om daklozen met geweld van de straat te halen, verzetten activisten zich tegen maatregelen zoals draconische stoepranden.

Burgemeester Karen Bass, een oude gemeenschapsorganisator en voormalig lid van het Congres, werd vorig jaar gekozen met de belofte om snel een enorm probleem aan te pakken. Ze beloofde de duizenden mensen die in de kampen wonen op humane wijze te verplaatsen door meer tijd te besteden aan het schoonmaken. De enige manier om dat doel te bereiken, zegt hij, is het verbeteren van de communicatie tussen non-profitorganisaties en overheidsinstanties.

“De gegevens die in januari zijn verzameld, weerspiegelen de crisis waarmee onze stad wordt geconfronteerd”, zei hij. “De uitdaging die voor ons ligt is enorm, maar we zullen blijven werken om Angelenos binnen te halen.”

READ  Een zeldzame, groene komeet zal vanaf deze week de aarde passeren

dr. Adams Kellum merkte op dat de telling van dit jaar plaatsvond een maand na het aantreden van mevrouw Bass, en in de maanden daarna hebben de inspanningen van de burgemeester “meer succes opgeleverd”.

Mevrouw Bass benadrukte onlangs dat haar regering in de eerste zes maanden van haar ambtstermijn 14.381 mensen binnenhaalde. Hij heeft ook voorgesteld om de bouw van betaalbare woningen te versnellen.

Maar of dat werk het aantal mensen dat met dakloosheid worstelt daadwerkelijk zal verminderen, valt nog te bezien. De cijfers van volgend jaar zullen meer op het spel zetten voor zijn administratie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *