Exclusief: Rutte introduceert uitreisvisa

Exclusief & Uitgebreide Extra Editie:

Kaasfactor moet Nederland vol houden

(Van onze onstuitbare primeurjagert drs. Onno Peilbaar)

De Nederlandse regering werkt in het diepste geheim aan maatregelen om het reizen naar landen met een tropischklimaat drastisch te beperken zo niet onmogelijk te maken.

Het VVD-PvdA-kabinet wil dit bereiken door de Nederlandse bevolking een zogeheten breed visa-stelsel op te leggen. Wie langer dan maximaal dertien dagen wil vertoeven in populaire tropische bestemmingen (genoemd worden Thailand, Indonesië, Costa Rica, de Seychellen, Suriname en de Nederlandse Antillen) wordt de uitreis geweigerd. Een uitreisvisum wordt slechts verstrekt bij zgn. flitsbliksembezoeken korter dan veertien dagen. Voor terugkeer naar Nederland moet in het land van verblijf eerst een inreisvisum worden verkregen. Op overschrijding van de termijn van dertien dagen komt een ‘’heftige geldboete’’ te staan, onthullen gezaghebbende Haagse bronnen aan Da Nonsense Times.

Reizen naar Turkije en Marokko zal onderworpen worden aan een zgn. flexibel stempelkussenbeleid, dat gerelateerd is aan het actuele weertype in die landen op het moment van uitreis. Bovendien moeten onetnische Nederlanders op Schiphol of aan de over-landgrenzen een kaastest doen. Degenen die bij kaas uit het vuistje meteen toehappen worden als geïntegreerd beschouwd en zijn visumplichtig. De overigen kunnen visumvrij uitreizen maar zal het terugkeervisum worden geweigerd.

Alle Nederlanders wordt een eenheidstarief van ¢250 per uitreisvisum berekend. Binnen de coalitie heerst nog onenigheid over de toepassing van dit tarief. De PvdA staat op  geleidelijke invoering en vervolgens heffing naar draagkracht, inclusief gezinskortingen. De VVD is daar mordicus op tegen. ‘Geen gedraal. Patsboem invoeren. Hoeveel je verdient of hoeveel kinderen je maakt is bovendien je eigen zaak. De staat moet iedereen gelijk behandelen,’ beklemtoonde een gemaskerde VVD’er die slechts zijn partijlidmaatchapskaart aan DNT ter inzage gaf.

De kaasfactor onthuld

Onder de roos, zonder bronvermelding en onder voorbehoud van absolute anonimiteit (‘’graag mijn naam wel goed spellen’’) gaf dr. Karel Aaskop van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid onze krant deze toelichting:

‘Nederlanders consumeren al eeuwenlang grote hoeveelheden kaas. Kaasresten worden in de bloedstroom naar de hersenpan gevoerd en vormen daar de zgn. kaaslaag. Bij normale Nederlanders wordt deze laag een ondoordringbare beschermende korstkap. Deze ‘’kaasbetonkoppen’’ kunnen zonder korstsmeltrisico langere tijd in de tropen verblijven.’

‘Bij twee categorieën functioneert dit korstkapproces niet: vijftig- en honderdprocent intellectuelen en leden van het Koningshuis. Hun zelfbeeld triggered automatisch een bovenkamercentrifugaalkrachtmechanisme tegen stolling en korstvorming. Kaasresten en hersenkwabben worden een onontwarbare disfunctionele brei. Gevolg: reeds bij kort verblijf in tropische omstandigheden vallen deze landgenoten ten prooi aan de gevreesde tropenkolder. Bij het koningshuis is dit overigens genetisch bepaald. Kijk maar eens naar het gedrag van Oranjes op en onder de tribunes bij sportevenementen in tropische temperaturen. Of in, pakweg, Afrika!.’

telaatbernard
….na Afrikaanse avonturen had wintersport geen effect meer

Een selectief visa beleid voor gewone en zich bijzonder voelende Nederlanders bleek politiek niet haalbaar. ‘Dan krijgen we de media tegen. Die gaan meteen over apartheidspolitiek zeuren’, zegt onze anonieme zegsman. Dr. Aaskop geeft evenwel toe dat de wetenschap een handje is geholpen door de huidige vluchtelingenstroom naar Nederland. Aaskop: ‘Wij wetenschappers pleiten al jaren voor uitreisbeperking naar hete bestemmingen. Nu hebben we gelukkig de wind mee. Het kabinet wil om de vluchtelingenstroom naar Nederland in te dammen bij de Europese partners aantonen dat Nederland echt vol is. Dit argument verliest overtuigingskracht als ons land een paar keer per jaar voor langere tijd leegloopt. We moeten de mensen dus hier houden, Voor hun eigen bestwil’.

Pensioentrekkers in de tropen raken paspoort kwijt

DNT leerde overigens dat de vader van dr. Karel Aaskop, Kees Aaskop kaasvader van beroep is. ,,Dat klopt. Op de Alkmaarse kaasmarkt. Nou ja, zet het er maar bij. Mijn vader en straks mijn broer Kloris staan in een lange traditie.

Koos en Kloris Aaskop in actie
Koos en Kloris Aaskop in actie

Mijn vaders vader Koos en diens vader Kees en diens vader Krijn, allemaal kaasvaders. De Aaskoppen hebben tevens al generaties  slechts één vakantiebestemming: Spitsbergen. U begrijpt wel waarom’’.

Desgevraagd onthulden hooggeplaatste Haagse bronnen dat het kabinet in het diepste geheim van plan is in tropische landen verblijvende zgn. expats het Nederlanderschap wil ontnemen. ‘Dat beleid wordt toegespitst op pensioentrekkers. Het wordt langer dan een jaar in de tropen? Paspoort kwijt’, bevestigt Karel Aaskop. ‘Die lui kunnen we missen als cheesepijn. We hebben in Nederland al gekken genoeg’.

Foto voorpagina:

Willem Alexander en Maxima, enkele dagen te gast in tropische omstandigheden, geven de Venezolaanse president Maduro een stuk kaas plus kaasschaaf cadeau……

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

2 Comments

  1. Daar bij ons Belgen de hersenen zich iets lager situeren, volgens doctorandus Bert Ierbuik dan toch, zou deze maatregel zich alhier niet opdringen. Onze regering bereidt zich dan ook voor op een massale vluchtelingenstroom vanuit het Noorden evenals een spectaculaire verhoging van de aanvraag tot Belg genaturaliseerd te worden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.