Singapore. Cruise ‘naar nergens’ razend populair

Sinds het uitbreken van corona hebben inwoners van Singapore hun reiskriebels uitsluitend kunnen wegkrabben met een verblijf in een hotel in het stadstaatje of met een cruise ‘naar nergens’. Dat laatste bleek razend pupulair te zijn.

Onder het label ‘Ocean Getaways’ begon Royal Caribbean International ermee in december 2020 en haalde er meer dan 50.000 boekingen mee binnen. Zelfs mensen die er voor het uitbreken van de pandemie nooit aan gedacht hadden een cruise te maken maakten van de reisnood een deugd en schreven zich in op een meerdaagse kruisvaart met een ‘state room’ aan boord van de luxueuse Quantum of the Seas.

Het programma zou oorspronkelijk lopen tot 1 juni, maar gezien het overweldigende succes zet Royal Carribean de cruises voort tot oktober 2021. De cruises zijn uitsluitend te boeken door mensen woonachtig in Singapore in het bezit van een Cruise Safe Certificaat afgegeven door de overheid.

En dat het veilig kan bleek uit de cijfers. “Onder de meer dan 50.000 passagiers die we tot nu toe gehad hebben is er tot dusver niemand positief bevonden’, zo zei Royal Caribbean International president en CEO Michael Bayley.

Lees ook: Singapore: Luxueus kamperen op de luchthaven

Over Redactie 798 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*