Thailand. COVID test nieuwe verplichting voor verlenging visa (met laatste update)


Update: Kort nadat onderstand bericht werd gepubliceerd kwam de Thaise immigratie terug op het voornemen om een COVID-19 test verplicht te stellen voor iedere visa verlenging. Volgens immigratie woordvoerder Archayon Kraithong was hij verkeerd geïnformeerd en hij biedt zijn excuses aan,  zo bericht Khoa Sod English

Een negatieve test voor COVID-19 wordt binnenkort een vereiste voor buitenlanders die hun visum willen verlengen, zo liet de immigratiepolitie weten. Woordvoerder Archayon Kraithong zei dat deze nieuwe regel van toepassing zal zijn op elk type visum, ongeacht hoe lang de vreemdeling al in het land heeft verbleven. 
De nieuwe regel die op 25 december werd gepubliceerd  in de Koninklijke Staatscourant,  wordt na 24 januari van kracht. Covid -19 is daarin toegevoegd  aan de lijst van verboden ziekten voor buitenlanders die Thailand willen binnenkomen of er wonen. 

Andere ziekten op deze lijst zijn onder meer melaatsheid, “gevaarlijke fase” van tuberculose, olifantsziekte, drugsverslaving en tertiaire fase van syfilis.
Er zijn tot nu toe nog geen details over hoe de nieuwe regel geïmplementeerd gaat worden.
Buitenlanders die naar Thailand reizen  zijn ook nu al verplicht om ​​een bewijs van een negatieve test te overleggen, evenals een geldig visum, een certificaat met daarop de datum van aankomst afgegeven door een Thaise ambassade of consulaat in hun land, een fit-to-fly-certificaat afgegeven door een plaatselijk ziekenhuis, en een ziektekostenverzekering voordat ze aan boord gaan van hun vluchten naar Thailand.

Voor expats woonachtig in Thailand is de nieuwe regel een extra uitgave. Een coronavirus-test bij het door de overheid gerunde Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute kost ongeveer 3.000 baht, maar sommige ziekenhuizen  rekenen 6.000 tot  8.000 baht.

Bron: Khao Sod English

Eerder op Trefpunt Azië: Onrust bij Thaise expats: COVID-19 test nodig voor visumverlenging?


Beste lezer

Trefpunt Azië is een reclamevrije site geheel gemaakt door vrijwilligers. Al onze berichten zijn voor iedereen te lezen. Maar het in stand houden van een website als Trefpunt Azië kost geld; er zijn kosten voor software om de site te maken en de huur van serverruimte zodat hij te zien is. Die kosten worden gedragen door leden van de redactie en die kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Als u wilt helpen met een (kleine) bijdrage klik dan op de rode knop rechtsonderdaan op de pagina en doneer, dat kan al vanaf 3 euro. Wilt u op een andere manier helpen? Mail dan even met de redactie: post@trefpuntazie.com

Dankzij uw bijdrage kan Trefpunt Azië elke dag nieuws en achtergronden uit uw favoriete werelddeel blijven brengen.

 

Redactie
Over Redactie 717 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

1 Comment

  1. Iedereen in Thailand zegt en doet maar wat. Elk immigratiekantoor heeft ook zo zijn eigen regels als je verlenging aanvraagt. Bureaucratie, je word er helemaal gek van.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*