Covid-19: Cambodja veiligste land, Thailand in de top 10

Covid-19: Cambodja veiligste land, Thailand in de top 10

Op fora waarin in Thailand wonende expats hun zegjes doen is het veelvuldig te lezen. De aanpak van de Covid-19 crisis door de Thaise overheid is bewonderingswaardig. Je zou bijna in de verleiding komen te menen dat Thailand de beste gezondheidszorg ter wereld heeft.

Om dan nog maar te zwijgen van Cambodja. Daar ligt het aantal coronagevallen nog veel lager dan in Thailand. Om precies te zijn, volgens een opgave van Worldometer die het nauwgezet bijhoudt, werden er tot nu toe in Cambodja 411 mensen door het virus bezocht, 377 mensen herstelden en niemand overleed eraan. In Thailand liggen die cijfers beduidend hoger, maar toch nog altijd zeer laag in vergelijking met het overgrote deel van andere landen.

Aanpak Covid-19

Voor het Senegalese Economic Prospective Bureau, dat punten toekent voor de aanpak van de pandemie, reden genoeg om Cambodja een eerste plaats toe te kennen. Op de ranglijst van 166 landen die het bureau eind vorig jaar publiceerde, stond Cambodja bovenaan. Gevolgd door Zuid-Sudan en Brunei. Ook Thailand scoorde hoog. Reden te over voor het Ministerie van Toerisme om het ‘Kingdom’ tot een van de veiligste landen ter wereld te verklaren. Vanwege haar succes bij het inperken van het aantal besmettingen.

“Door de strikte controle en maatregelen in de strijd tegen Covid-19  is Cambodja een van de veiligste landen om te bezoeken tijdens de pandemie. Onze topplaats op deze ranglijst is opnieuw een reden tot nationale trots. Het is een geweldige kans om‘ Cambodja – Kingdom of Wonder, Feel the Warmth’ te promoten. Op zowel lokale als internationale podia”, aldus een persbericht van het ministerie.

Toeristenindustrie

Ook riep het ministerie mediakanalen, touroperators, ontwikkelingspartners en de bevolking op om het goede nieuws te verspreiden en de toeristenindustrie te promoten. Clais Chenda, president van de Cambodia Hotel Association (CHA), is in zijn nopjes met de toppositie. “Het kan helpen om meer internationale toeristen aan te trekken. Maar of dat gaat lukken hangt ook af van andere landen. Als die de verdere verspreiding van Covid-19 onder controle kunnen brengen, trekt het toerisme weer aan”, aldus Chenda.

Over Redactie 797 Artikelen
De auteursnaam van de redactie van Trefpunt Azië. Wij publiceren onder deze naam berichten van de redactie en bijdragen die niet onder naam van de bron kunnen worden geplaatst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*