Thailand. ‘Corona-smeerpoets’ de bak in


Thailand, Corona-smeerpoets, Erik Kuijpers

Een corona-smeerpoets: het moet niet gekker worden!

In een land waar men op zijn tandvlees loopt om een gevaarlijk virus tegen te houden en waar inmiddels de noodtoestand is afgekondigd door de ministerraad heeft een corona-smeerpoets zijn speeksel achtergelaten in de lift van een station van de Bangkok Skytrain.

Niet met een toevallige fluim op de grond, maar door doelbewust het insmeren van de drukknoppen van de liftbediening, opdat zoveel mogelijk mensen zijn afvalstoffen maar zouden aanraken. En zodat mogelijk besmet speeksel mee naar anderen zou worden genomen. Iemand een hand geven is dan wel geen gewoonte in Thailand maar je raakt wel de hele dag dingen aan die anderen ook gebruiken.

Maar Big Bro zag de corona-smeerpoets

Deze keer ben je blij met de camera en met een wakkere diender die de beelden beoordeelt als gevaarlijk. De man is herkend, erg knap in een wereldstad als Bangkok. Hij is opgepakt en stevig aan de tand gevoeld. Gelukkig voor ons en voor hem is hij niet besmet met het virus. Hij had anders een jaar gevangenis kunnen krijgen.

De man heeft bekend maar geen motief voor zijn actie kunnen bedenken. Baldadigheid misschien? De politie heeft zijn verstandelijke vermogens laten opmeten maar de corona-smeerpoets lijdt niet aan andere afwijkingen. De rechter heeft hem veroordeeld wegens het veroorzaken van ‘publieke beroering’ en onhygiënisch gedrag. Hij mag nu 15 dagen kauwen op droge rijst. Daar is speeksel eigenlijk ook voor bedoeld…

Bron:

Khaosod English

Foto’s en prenten

De corona-smeerpoets; photo courtesy of Khaosod English.


Erik Kuijpers
Over Erik Kuijpers 862 Artikelen
Erik Kuijpers (1946) werkte 36 jaar als aangiftemedewerker inkomsten- en vennootschapsbelasting. In 2002 emigreerde hij naar Nongkhai in Thailand waar ook zijn partner en pleegzoon wonen. Erik pendelt nu afhankelijk van de seizoenen tussen Thailand en Nederland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*