Conversaties met mijn dochter. Santa Baby

*Dochter: Hi dad, blij dat ik thuis ben. Het was drama op school vandaag.
– Vertel, vertel!
* Ik ben geselecteerd in de dansgroep voor de kerstviering op school. Met negen andere meisjes en jongens uit ons jaar.
– Dat mag je zeker een drama noemen. Dat wordt zweten onder zo’n idiote rooie puntmuts.
* Nee, het drama was dat er heel veel, vooral meisjes, mee wilden doen. Sommigen werden boos, anderen huilden. Er werd geroepen dat de teacher niet eerlijk had gekozen. En er waren een paar die lelijke dingen zeiden tegen mijn vriendin en mij. Zo van stijve harken kunnen niet dansen. Saint zei, heb je soms wat met de juf.
– Gossie. Zeiden jullie wat terug? En wie in hemelsnaam is Saint?
* M’n vriendin was woedend. Ik ga die bitch een high five geven, met een stoel recht in haar gezicht, zei ze. Saint is een heel vervelende jongen uit mijn klas. Ik heb hem een tik in z’n gezicht gegeven, niet al te hard hoor.
– Hoho, wacht even. Zo maar slaan? Dat mag niet van Santa. Je kreeg natuurlijk meteen een mep terug.
* Welnee. Jongens slaan geen meisjes. Hij ging klagen bij de teacher. Die zei alleen: ga jij eens snel zitten. Tegen de klas zei ze: ik heb de besten gekozen, zo blijft het.
– Alle rendieren nog aan toe. Lekker sfeertje zeg.
* Het echte drama gaat misschien nog komen. Want de wiskundeleraar zei later tegen ons, dat er opnieuw wordt gekozen en de dansgroep misschien wat groter wordt.
– Nou, da’s toch geen drama?
* Wat denk je dat gebeurt als ik niet bij de nieuwe groep zit? Mij zien ze dan niet meer op school.

Hans Geleijnse
Over Hans Geleijnse 341 Artikelen
Hans Geleijnse (1944, Zaandam). Voormalig beroepsmilitair en dienstweigeraar. Passie voor reizen, schrijven en muziek. Belandde in journalistiek, leerde het vak in de praktijk. Werkte twee decennia als buitenlands correspondent voor persbureau GPD en div. andere Nederlandse media. Hij woonde met partner en dochter ruim tien jaar in Thailand.