Is Thaise seks maar ene ringvinger lang?

 

van Leijen, Thaise sex, ringvinger
… in werkkleding…

Nergens ter wereld zie je zoveel variatie in seksuele geaardheid als in Thailand. Loop een willekeurige 7/11 binnen en je hebt dikke kans dat je blikje Chang bier afgerekend wordt door een zwaar opgemaakte Thaise jongeling op hoge hakken en met een push up BH.

Ladyboys, transgenders, travestieten, transseksuelen, third genders, lemma’s die de doorsnee Nederlander slechts kent uit de Gezinsencyclopedie voor Seksuele Voorlichting, blijken hier zo maar in levende lijve over straat te lopen. Hoe kan dat in een land dat zichzelf graag afficheert als preuts?

Dikwijls wordt gesuggereerd dat dat komt, omdat de Thais zo tolerant zijn. Maar is het zo? Is het inderdaad zo, dat in een land waar iedereen uit schaamte met kleren en al de zee ingaat, niemand aanstoot neemt aan een man in vrouwenkleren? Of zit de waarheid dieper? Die vraag stelde ik me, toen ik gisteren samen met mijn vrouw over de nachtmarkt van Hua Hin liep.

Een ladyboy duwt opeens een levende kreeft onder mijn neus

Samen schuiven we langs de visrestaurants, langs de stalletjes met lampjes, T-shirts, teenslippers… Vlak voor me schiet een man een lichtgevend raketje de lucht in. Het landt tussen het publiek. Twee Koreaanse meisjes willen er wel eentje kopen. Aan de overkant vlamt een barbecue hoog op. Er wordt gedronken, gegeten, gelachen.

Vlak daarnaast wordt met een knal een bal deeg op een bakplaat gekwakt, er worden draaiende bewegingen in de lucht gemaakt, zodat een dunne schijf ontstaat. Een Russische familie met drie kinderen wacht geduldig op het resultaat: een crêpe met plakjes banaan en chocoladepasta erop, keurig in stukjes gesneden en voorzien van prikkertjes.

En dan duwt opeens een ladyboy een levende kreeft onder mijn neus. Ik deins terug. Nee, toevallig heb ik even geen trek in een kreeft en ook niet in een portie oesters of welke afrodisiaca dan ook, die hij me probeert aan te smeren. Ik pak de hand vast van mijn vrouw. Als om aan te geven dat vanilleseks voor mij apetijtelijk genoeg is. Hand in hand schuifelen we verder.

Maar opeens ligt haar hand niet meer in de mijne en is ze verdwenen. Ik vind haar terug bij een stalletje. Ze verkopen er hangertjes, veertjes, dingetjes, ik weet niet precies hoe ik het moet noemen, frutseltjes. Onweerstaanbaar voor vrouwen in ieder geval.

‘Waar was je nou?’, vraag ik. Maar ze hoort het niet. Ze is in gesprek. Haar gesprekspartner heeft kort roodgeverfd haar, vierkant hoofd, een bril met een zwart montuur, vrouwelijke rondingen, geen borsten, lichte stem. Ik kan niet zien of het een vrouw of een man is. Het is een mens.

‘Sawaddee krap’, groet ik beleefd.

‘Hello’ zegt het mens. Krap noch ka valt mij ten deel.

Waarom zo trans?

André van Leijen, Thaise sex, ringvinger
…. attractie in verkeerde kleren….

En toen kwam dus die vraag op. Waarom denken zoveel Thais dat ze de verkeerde kleren dragen? In het verkeerde lichaam zitten? Waarom zo trans? Traag vormden mijn hersenen het antwoord. Houd u vast.

Dat de verschillen tussen mannen en vrouwen in het westen groter zijn dan in Thailand, was ook mij niet ontgaan. Wanneer in Nederland een man zich als vrouw kleedt, valt dat onmiddelijk op. Hier in Thailand moet je twee keer kijken. Maar daarmee had ik nog geen verklaring waarom een jongeling in vrouwenkleren of zelfs in een ander lichaam wil lopen. Zou het iets met hormonen te maken hebben, vroeg ik me af.

Natuurlijk heeft het iets met hormonen te maken. En dat kun je zien aan de vingers. Was het niet een universiteit in Zuid-Korea die kortgeleden heeft vastgesteld, dat er een verband is tussen de lengte van de vingers en de lengte van de penis? Hoe korter de ringvinger, hoe kleiner de penis.

Vingers worden gevormd, als je in de buik van je moeder zwemt. En net als de vorming van de penis staat dat onder invloed van de mannelijke geslachtshormonen, gevormd door het embryo.

Ook de hersenen staan onder invloed van die hormonen, zodat het jongetje zich later man gaat voelen en zich als man gaat gedragen. Nu worden de hersenen later gevormd dan de penis. En het kan zijn, dat door een of andere oorzaak er tegen die tijd onvoldoende mannelijke hormonen zijn. Dat betekent dat het jongetje weliswaar een penis heeft, maar zich later geen man voelt.

van Leijen, Thaise sex, ringvingerEen kleine ringvinger wijst op bijgelovigheid

Wereldwijd is veel onderzoek gedaan naar de ringvinger. Vaak met verrassende resultaten. Zo is er een verband tussen een kleine ringvinger en minder agressie, minder assertiviteit, minder leidinggevende kwaliteiten, meer kans op depressies, niet goed met geld om kunnen gaan, bijgelovigheid, gevoeligheid voor aanraking. Zijn dat niet eigenschappen die je vaak ziet bij de Thais?

Meer en meer begon ik te vermoeden, dat de Thais tijdens hun embryonale ontwikkeling minder invloed ondergaan van mannelijke geslachtshormonen dan westerlingen. Dát is de verklaring, dat de verschillen tussen Thaise mannen en vrouwen minder groot zijn dan bij westerlingen. Dat zoveel Thaise jongelingen graag in vrouwenkleren lopen. Dat er zoveel transseksuelen zijn. Hormonen dus en niet zozeer de vermeende tolerantie.

Je kunt er makkelijk achter komen of het waar is. Daarvoor hoef je alleen maar de lengtes van ringvinger en wijsvinger met elkaar te vergelijken. De vraag is echter of de Thaise mannen wel mee zullen werken. Als nu blijkt dat ze inderdaad kleine ringvingers hebben? Dan weet de hele wereld, dat ze ook een kleine penis hebben. En dan is het nog maar afwachten hoe tolerant de Thais zijn. Nee, lange tenen hebben ze. Dat wel. En een klein lontje.

Meer weten?

– Over de lengte van de ringvinger en de daarmee samenhangende eigenschappen

– Over de lengte van de penis en de lengte van de ringvinger

– Over de invloed van hormonen voor de geboorte

 

©André van Leijen, februari 2015

 

Coverfoto: goedgevoel.be

Foto lieve jongen Pattaya: ©Hans Geleijnse

Foto attractie park ©N. Phansawat

Afbeelding lekker is een vinger lang Wikimedia Commons

 

André van Leijen
Over André van Leijen 175 Artikelen
André van Leijen (1947) is schrijver en bioloog. Hij heeft les gegeven aan de Hogeschool Rotterdam en aan een middelbare school in Spijkenisse en in Vlaardingen. Hij ontwikkelde er lesmateriaal voor de natuurwetenschappelijke vakken en publiceerde in diverse bladen. Na zijn pensionering reisde hij met zijn Slowaakse vrouw vijf jaar over de wereld. Inmiddels zijn ze terug in Schiedam, waar André een boek heeft geschreven over zijn belevenissen. Het is te bestellen via bol.com, via alle boekhandels in Nederland en via het redactieadres van Trefpunt Azië: post@trefpuntazie.com Titel: Beste Reizigers ISBN: 978-94-6345-888-7 Prijs: 14,95.

4 Comments

  1. http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=42254

    Dit is een wereldkaart van stijve penislengten. Afrika heeft de langste, tot 17 cm, Nederland 15 cm en Thailand de kleinste; een lachwekkende 9.4 cm. Geen wonder dat buitenlandse mannen geliefd zijn bij Thaise vrouwen! Maar mijn enigszins dronken ex zei eens tegen mijn oudste dochter : maar die van Thaise mannen zijn veel stijver! Zo, die zit!

  2. Hoi Andre, een instructief verhaal. Ik herinner me dat een aantal jaren geleden een onderzoek is gedaan naar de gemiddelde penislengte. Het werd ook in de BK post gepubliceerd. Thaise mannen hadden op een na de korte penis ter wereld. Kleiner dan de Japanners, die de naam hadden. Welk land als laatse kwam (of als eerste, het is maar hoe je het bekijkt) weet ik niet meer. In de ingezonden brieven werd er toen aardig over gediscussieerd.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.