Coachella’s headline-show op vrijdagavond eindigt op een slechte noot

Alles verliep voorspoedig totdat een verrassende gast op het podium verscheen met een akoestische gitaar in de hand.

Bad Bunny’s 2023 Coachella headline show op vrijdagavond was een epische show. De Puerto Ricaanse superster was de eerste Latino soloartiest die headliner was op het muziekfestival, en hij brak de barrière met een indrukwekkend charisma en oprecht respect voor de muziek die hem heeft gemaakt.

Tijdens de set van vrijdagavond verscheen de artiest in een rij kleurrijke platen ondersteund door uitgebreide podiumontwerpen – aanvankelijk verscheen hij als een benzinestation in de woestijn, maar de kunstenaar sprak de gigantische menigte toe vanaf zijn altaar op een hangend platform.

De set opende met zijn arrestatie-single “Titty Me Pregundo” uit 2022 en bevatte wereldwijde favorieten zoals “I Like It” (zonder Cardi B en J Balvin) en “See You A Tu Mama”, een remix van het onsterfelijke “The Girl. ” rende Van Ipanema” tot een nieuwe generatie.

Tussen de nummers door sprak hij in het Spaans – al vroeg vroeg hij het publiek welke taal ze de voorkeur gaven, de resultaten waren duidelijk – hoe Bad Bunny zelfverzekerd aan duizenden uitlegde: “Nunca antes hubo uno como yo,” of: “Er is nog nooit iemand geweest zoals ik .”

Bad Buddy betrad het hoofdpodium van Coachella om de muziekgeschiedenis die hem inspireerde te eren, met behulp van korte documentaire intermezzo’s die op het scherm verschenen tijdens showovergangen.

Beginnend met een eerbetoon aan de oorsprong van drums en ritme uit Congo en Nigeria tot de geschiedenis van salsa en reggaeton (met een knipoog naar de grote Tito Puente), bracht zijn set een eerbetoon aan de veelheid aan artiesten en muziekstijlen die samenkwamen om zijn openingskop. Handel voor het festival.

READ  Vertegenwoordiger Jorge Santos werd aangeklaagd in een federaal onderzoek door het ministerie van Justitie

De enige tegenslag kwam op het einde toen hij besloot het podium te delen met een eerdere Coachella-headliner.

Post Malone treedt op in de Sahara-tent op het Coachella Valley Music and Arts Festival 2022 op 16 april 2022 in Indio, Californië.

Matt Winkelmeyer/Getty Images voor Coachella

Terwijl Bad Bunny zich een weg baant door de menigte, verschijnt er een mysterieuze figuur aan de zijkant van het podium. Totdat Bad Bunny weer in de schijnwerpers kwam te staan, onthulden de camera’s een verrassende gast: Post Malone.

Schokgolven van opwinding (en dubbelzinnigheid) galmden over de achterkant van het poloveld, en de twee artiesten brachten het tempo naar beneden voor een somber duet, met Post Malone die op de gitaar tokkelde.

Ze begonnen “La Cancione” van Bad Bunny te zingen en binnen de eerste minuut begon de gitaar van Post Malone staccato te tokkelen. Aanvankelijk leek de artiest met het getatoeëerde gezicht opzettelijk een ritmische verandering in het nummer te creëren, maar binnen enkele seconden werd duidelijk dat de microfoon die zijn gitaar versterkte het had begeven.

Beschaamd haastten de twee artiesten zich om de geluidsproblemen op te lossen. De gitaar probeerde een solomicrofoon te pakken terwijl Bad Bunny met een andere microfoon zong, maar zijn plan B mislukte al snel. Het publiek hielp mee met een a capella-versie van “Yonakuni”, maar de act verloor al snel stoom.

Post Malone – die erom bekend staat wantrouwende blikken van de lokale bevolking te trekken wanneer hij de gaststad van het festival, Indio, bezoekt – verlaat snel het podium en verlaat Bad Bunny, terwijl hij zijn set afmaakt zonder enige technische problemen.

Vuurwerk explodeerde in de lucht toen Bad Bunny herstelde van een snafu om de eerste avond van Coachella 2023 af te sluiten.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *